BIMMERPOST

Her er en besked sendt fra CEO for BMW North America til amerikanske BMW-forhandlere:

Vi vil gerne give dig en opdatering om loven om inflationsreduktion, som vil resultere i en øjeblikkelig indvirkning på vores forretning, når den er underskrevet af præsident Biden. I det følgende vil vi give vejledning om, hvordan dette påvirker berettigelsen af ​​vores produktportefølje og implikationerne ved besvarelse af kundespørgsmål.

Fredag ​​den 12. august fulgte USA’s Repræsentanternes Hus det amerikanske senats føring og stemte for at vedtage Inflation Reduction Act (IRA) fra 2022, som forventes at blive underskrevet af præsident Biden i denne uge. Det nye program træder i kraft ved dets underskrivelse og løber til og med den 31. december 2032.

En række faktorer vil afgøre, om et køretøj/kunde er berettiget til at modtage skattefradraget i IRA. For det første skal den “endelige samling” af køretøjet ske “inden for Nordamerika”, dvs. USA, Mexico eller Canada. Derudover vil nye indtægts- og MSRP-lofter blive implementeret med det samme. De gennemsnitlige bruttoindkomstlofter (AGI) vil være $150.000 for enkelt ansøgning, $225.000 for overhoved og $300.000 for fælles ansøgning. MSRP caps for pickup trucks, SUV’er og varevogne vil være $80.000, mens alle andre køretøjer vil være $55.000. Og batteristørrelsen skal også være større end 7 kWh, hvilket vil påvirke PHEV-forretningen.

Disse ændringer betyder, at vores køretøjer, som i øjeblikket kvalificerer sig til op til en føderal skattefradrag på $7.500 i dag, ikke længere vil kvalificere sig, så snart præsidenten underskriver denne lovgivning. Derudover vil en række kunder ikke kvalificere sig, da deres indkomst overstiger AGI-lofterne.

Vi erkender, at der er spørgsmål vedrørende kunder, der har reserveret en elbil og endnu ikke modtaget. IRA inkluderer en overgangsregel for at adressere denne gruppe. Den fastslår, at kunder, der indgår en “skriftlig bindende kontrakt om at købe” et kvalificeret elektrisk køretøj med deres forhandler, før præsident Biden underskrev IRA i loven, stadig vil have mulighed for at kræve kreditten – selv hvis de tager imod køretøjet efter underskrivelsen af ​​loven. Dette betyder også, at kunder med ikke-bindende køretøjsordrer vil miste deres mulighed for at kræve EV-skattefradraget. Vi arbejder på at forstå detaljerne i, hvad der udgør en “skriftlig bindende købskontrakt”, og hvad der kræves for at sikre, at kunderne kan kvalificere sig.

Du vil have bemærket, at volumenloftet på 200.000 enheder pr. producent, der gælder under det nuværende regelsæt, vil blive elimineret med de nye kriterier ved underskrivelsen af ​​lovforslaget.

Ud over reglerne nævnt ovenfor vil forsyningskædekriterier vedrørende kritiske mineraler og batteriproduktion i stigende grad gælde i de kommende år og tilføje yderligere hindringer for at kvalificere sig til EV-kreditten.

Vi forstår, at du muligvis har modtaget forespørgsler fra kunder, der ønsker at sikre deres mulighed for at kræve kreditten på aktuelle køretøjsordrer. Vi sætter pris på alt det, du gør for at støtte kunderne i at forstå ændringerne og i deres beslutningstagning. Da præsidenten forventes at underskrive IRA til lov i begyndelsen af ​​denne uge, opfordrer vi dig til at arbejde sammen med dine kunder for at konvertere køretøjsordrer til bindende salg så hurtigt som muligt.

Dette spørgsmål har bevæget sig gennem Kongressen i et hidtil uset tempo, og vi kan forvente yderligere detaljering af reglerne fremover. Vi vil give regelmæssige opdateringer om fremskridt og konsekvenser for vores fælles forretning. Vi værdsætter din tålmodighed, da vi har arbejdet på at forstå lovens implikationer, og vi beder dig om at forblive tålmodige, mens vi arbejder gennem de skridt, der ligger forude – i Washington DC og på tværs af landet – i den fulde implementering af lovforslaget.

Sebastian Mackensen
President & CEO
BMW NA

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.