BIMMERPOST

De første testkørsler med en prototype til innovative køre- og chassiskontrolsystemer begynder. Fire elektriske motorer og et integreret køredynamikstyringssystem muliggør en ekstremt følelsesladet køreoplevelse i fremtidige højtydende sportsvogne.

München. BMW M GmbH åbner næste kapitel i sin transformation mod elektrisk mobilitet. Med de første testkørsler af et såkaldt koncepttestkøretøj til innovative køre- og chassisstyringssystemer afprøver et tværfagligt team af udviklere nu hardware- og softwareløsninger designet til fremtidige fuldelektriske højtydende biler. Koncepttestningen fokuserer på et firehjulstræksystem bestående af fire elektriske motorer og et integreret styresystem for køredynamik, som tilsammen giver et hidtil uset niveau af ydeevne og oplevelse.

Med det helt nye drevkoncept understreger BMW M GmbH sin udviklingsekspertise og dermed også sin evne til at overføre essensen af ​​bogstavet M til en verden af ​​lokalt emissionsfri mobilitet. Det rent elektriske drivsystem er kombineret med innovative styresystemer for at omdefinere kombinationen af ​​dynamik, smidighed og præcision, som er karakteristisk for BMW M-biler i en højtydende sportsvogn.

50 år med BMW M GmbH: Fremtiden begynder i jubilæumsåret.
Præcis 50 år efter grundlæggelsen er BMW M GmbH midt i en transformationsproces mod elektrisk mobilitet, som ikke blot bevarer de umiskendelige præstationskarakteristika ved sine modeller, men samtidig beriger dem med nye facetter. Jubilæumsåret har allerede set markedslanceringen af ​​den helelektriske BMW i4 M50 ydeevnebil (samlet strømforbrug: 22,5 – 18,0 kWh/100 km ifølge WLTP; CO2-udledning: 0 g/km; data ifølge NEDC: –) og BMW iX M60 (samlet strømforbrug: 24,5 – 21,9 kWh/100 km ifølge WLTP; CO2-udledning: 0 g/km; data ifølge NEDC: –). Og BMW i7 M70, den første BMW M-bil baseret på en helelektrisk luksussedan, følger allerede næste år.

“På vores jubilæum ser vi ikke kun tilbage, men frem for alt også fremad,” siger Franciscus van Meel, bestyrelsesformand for BMW M GmbH. “Inden udgangen af ​​året vil produktionen af ​​BMW XM, vores første højtydende bil med et V8 M hybriddrev, begynde. Sammen med vores fans over hele verden ser vi også frem til vores indtræden i LMDh-kategorien i den nordamerikanske IMSA endurance racing-serie, hvor vi også skal konkurrere med en otte-cylindret hybrid turbomotor i Daytona og på andre begivenheder i 2023, såvel som i WEC-racingserien i Le Mans et år senere.”

Specifik driv- og affjedringsteknologi i skikkelse af en BMW i4 M50.
For nu at bringe driv- og chassisteknologien, der er designet til fremtidige, rent elektriske højtydende biler ud på vejen til test- og tuningkørsel, har ingeniørerne hos BMW M GmbH udviklet et testkøretøj, der bærer de passende gener – både mht. typisk M-dynamik og inden for elektrisk mobilitet. Baseret på BMW i4 M50 er der skabt en rent elektrisk drevet coupé med et modificeret karrosseri i typisk BMW M GmbH-stil, hvis brede hjulkasser tillader integration af specifikt fremstillede højtydende for- og bagakseldesign.

Forenden af ​​køretøjet har et tilpasset karrosseri-koncept hentet fra BMW M3/M4-serien for særlig høj vridningsstivhed i ekstremt dynamiske køresituationer. Arrangementet af radiatorenhederne er også baseret på den konfiguration, der er udviklet til de nuværende højtydende sportsvogne.

Ekstremt præcist, ekstremt variabelt: M xDrive firehjulstræksystem med fire elmotorer.
Kernen i det revolutionerende højtydende drivsystem, der nu får sin debut på vejen i testkøretøjet, er et elektrisk M xDrive firehjulstræk med fire elmotorer. At alle fire hjul hver især er drevet af en elmotor, åbner helt nye muligheder for trinløst, ekstremt præcis og samtidig meget hurtig fordeling af drivmomentet. Inden for millisekunder kan kraften og drejningsmomentet fra de spontant reagerende elektriske motorer doseres så præcist, at belastningskravet, der signaleres via speederpedalen, kan realiseres på et dynamikniveau, som er uopnåeligt med konventionelle drivsystemer.

Det betyder, at føreren er i stand til at opleve helt nye præstationsegenskaber selv under ekstremt krævende forhold som i meget dynamiske situationer eller ugunstige vejforhold. “Elektrificering åbner helt nye frihedsgrader for os til at skabe M-typisk dynamik,” siger Dirk Häcker, udviklingschef hos BMW M GmbH. “Og vi kan allerede nu se, at vi kan udnytte dette potentiale maksimalt, så vores højtydende sportsvogne vil fortsætte med at tilbyde den M-typiske og uforlignelige kombination af dynamik, smidighed og præcision i en lokalt emissionsfri fremtid.”

Meget integreret styreenhed til køretøjets dynamik og kørekontrol.
Præcisionen under overførslen af ​​drivmomentet drager især stor fordel af det elektriske M xDrive firehjulstræk. De fire motorer er forbundet med en central, højintegreret styreenhed, der permanent overvåger køretilstanden og førerens ønsker. Den ideelle kraftoverførsel til vejen beregnes inden for millisekunder ud fra værdierne for gaspedalens position, styrevinkel, acceleration i længderetning og sideværts, hjulhastigheder og andre parametre. Signalerne hertil sendes lige så hurtigt og direkte via en lamelkobling og differentialer til de fire motorer, som er i stand til at implementere dem med det samme og præcist.

Denne form for køretøjsdynamik og kørekontrol blev bragt til praktisk modenhed i intensive udviklings- og testfaser, først på virtuelle modeller og derefter på testbænke. For en fuldstændig realistisk anvendelse af hardwaren og softwaren udviklet til dette formål, sættes koncepttestkøretøjet nu på vej. Interiøret i den firedørs coupé er udstyret med omfattende måleteknologi, der kan bruges til at analysere i detaljer hver fuldendt køresituation. På den måde kan de teoretiske resultater for den perfekte fordeling af drivmomentet i rulletestlaboratoriet sammenlignes med virkeligheden på vejen og tages i betragtning ved videre programmering.

Dette detaljerede arbejde er afgørende for at sikre, at fremtidige højtydende modeller også vil være kendetegnet ved præcis det, der har gjort BMW M-biler umiskendelige i de sidste 50 år: en lineær opbygning af drivkraft og sidedynamik, der tillader kontrollerbar håndtering helt op til grænserne. At denne grænserækkevidde forskydes endnu mere af det banebrydende køreprincip var allerede tydeligt under de første testkilometer af koncepttestkøretøjet på afspærrede veje. Takket være den særligt følsomme dosering af drivmoment og konvertering uden mærkbar latens kan der opnås væsentligt højere svinghastigheder, selv på for eksempel regnvåde eller snedækkede veje. I dette tilfælde styrer køretøjet ubesværet og uden tendens til understyring, da drivmomentet for det udvendige baghjul allerede er øget parallelt med styrevinklen.

Det nye drivsystems højtydende karakter er også tydelig i genvindingen af ​​bremseenergi. Helt op til grænserne for køredynamikken kan de fire motorer påtage sig generatorens funktion, når de for eksempel bremser før et sving og føre strøm tilbage til højspændingsbatteriet.

Link til pressemeddelelse: https://www.press.bmwgroup.com/globa…ormance-models

Navn: P90474971_lowRes_ultimate-driving-dyn.jpg Visninger: 4838 Størrelse: 166,9 KB

Navn: Skærmbillede 2022-08-17 kl. 5.36.45 AM.jpg Visninger: 4772 Størrelse: 149,0 KB

Navn: Skærmbillede 2022-08-17 kl. 5.37.39 AM.jpg Visninger: 4815 Størrelse: 279,8 KB

Navn: hybrid m4 csl.jpg Visninger: 4726 Størrelse: 176,8 KB

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.