For et par måneder tilbage afslørede Polestar O2-konceptet, en lækker EV-roadster. Det talte i byen i flere dage, da bilentusiaster var forelskede i dets moderne, slanke, top-down design. På det tidspunkt bekræftede Polestar ikke, om det ville bygge den fantastiske cabriolet, men nu er det blevet bekræftet. O2-konceptet bliver officielt til Polestar 6, og det vil ikke kun være en smuk, monstrøst kraftfuld EV cabriolet, det er den bil, BMW burde have bygget for længe siden.

Lad os først starte med, hvad Polestar 6 er. Det er en firehjulstrækker, dobbeltmotor, fuldelektrisk, to-sæders roadster med et futuristisk design og tonsvis af kraft. Den ligner en Polestar, mens den også adskiller sig fra mærkets andre køretøjer. Det er et dejligt stykke bildesign, som de fleste mærker burde være misundelige på.

Under den betagende metalplade er der en skræddersyet, bundet EV-arkitektur, der giver 800 volt opladning og to elektriske motorer. De officielle tal for Polestar 6 er hele 884 hestekræfter og et drejningsmoment på 663 lb-ft. Ifølge Polestar vil den nå 0-602 mph på 3,2 sekunder, hvilket lyder utrolig konservativt. Medmindre den vejer lige så meget som en atomubåd, bør Polestar 6 bryde ind i de høje toer til 60 mph. Polestar hævder også en tophastighed på 155 mph, men det betyder ikke så meget i en EV.

Polestar 02 Koncept 3 af 6 830x623Polestar 02 Koncept 3 af 6 830x623

Nu er det her BMW kommer ind. Eller rettere, hvor den ikke gjorde det, hvilket er problemet. Efter at Polestar afslørede O2-konceptet, gik entusiastverdenen lidt amok, og Polestar gjorde noget, BMW-fans kun kunne drømme om, at deres yndlingsmærke gjorde – det lagde mærke til det.

“Med den overvældende forbruger- og presserespons tog vi beslutningen om at sætte denne fantastiske roadster i produktion, og jeg er så spændt på at gøre det til en realitet,” sagde Thomas Ingenlath, Polestar CEO. “Polestar 6 er en perfekt kombination af kraftfuld elektrisk ydeevne og spændingen ved frisk luft med toppen nedad.”

Hører du det, BMW? Polestar kom ud med et fantastisk koncept, og fans elskede det, så Polestar besluttede faktisk at bygge det. Giver mening, ikke? Ved du, hvem der ellers har haft mange smukke koncepter gennem årene? BMW. Hvor mange af dem blev der egentlig nogensinde lavet? Ingen. Men BMW lavede i det mindste XM, så det har vi vist.

Polestar 02 Koncept 2 af 6 830x623Polestar 02 Koncept 2 af 6 830x623

Det værste er, at BMW næsten havde en utrolig, helelektrisk roadster. BMW i8 Roadster var naturligvis en plug-in hybrid, men den havde en helt elektrisk tilstand. Og på trods af at den var langsom i den tilstand og havde en kort rækkevidde, var den overraskende behagelig at køre. Jeg kan huske, at jeg kørte den for første gang og tænkte, at BMW skulle smide benzinmotoren væk og bare lave den til en fuld EV-roadster. Det ville have været utroligt. Hvis BMW gjorde sådan noget, eller i det mindste lavede en ren BEV (batteri-elektrisk køretøj) efterfølger til i8 Roadster, ville det have udnyttet netop den spænding, som Polestar udnytter lige nu.

Når Polestar 6 kommer ud, kommer den også til at gøre noget, BMW aldrig har gjort – slå Tesla til tops. Tesla har pralet med, hvor hurtig dens teoretiske nye Roadster er i årevis, på trods af at den aldrig faktisk har bygget den. Polestar 6 vil dog ikke kun debutere først, den vil formentlig få en midtcyklusopdatering inden Tesla Roadster debuterer, hvis den nogensinde gør det. Hvis BMW havde lavet en EV-roadster, der lignede en i8, ville den have stjålet Teslas frokost for år tilbage, hvilket ville have bragt bayerne foran spillet.

Jeg kan ikke vente på, at Polestar 6 kommer ud og ser den første ægte fuldelektriske, topløse superbil. Men det vil altid irritere mig, at BMW skulle have gjort det først.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.