Bilentusiaster frygter pengeskiftet. Selv de mest erfarne manuelle chauffører er selvbevidste nok til at vide, at et pengeskift kan ske på en ukendt gearkasse. Derfor er BMW tilsyneladende ved at opfinde en manuel gearkasse, der eliminerer muligheden for en så ødelæggende ulykke, på trods af at der vil være meget få BMW’er med manualer på vej frem. Carbuzz faldt over en patentansøgning fra BMW for en manuel gearkasse med visse lockouts for at forhindre et utilsigtet pengeskifte, men det er uklart, om det nogensinde vil blive udviklet.

Hvad er et pengeskifte?

Du spørger måske: “Nico, hvad er det for pengeskifte, du taler om?” Hvis ja, skal jeg fortælle dig. Grundlæggende er et pengeskifte, hvad der sker, når du ved et uheld skifter ned ved redline, snarere end opskifter. For eksempel skifter du ved et uheld fra tredje gear til andet gear i stedet for fjerde gear. Hvis du er ved redline og er ved at skifte et gear op, men i stedet skifte et gear ned, er du i store problemer.

Hvorfor er du i problemer, hvis du skifter penge? Fordi at give motoren et meget kortere gearforhold, når den allerede er ved rød linje, vil drastisk overdreje motoren. I mange tilfælde granater det i det væsentlige ventiltoget, næsten ødelægger motoren og koster ejeren et væld af penge. Deraf navnet “pengeskift”. Der er en fantastisk ny video fra Engineering Explained-værten Jason Fenske om netop dette emne.

Hvordan virker BMW’s anti-pengeskiftetransmission?

Det fungerer ved at bruge mekaniske låse og sensorer, for at forhindre føreren i at skifte til et hvilket som helst gear, der kan forårsage mekanisk skade. Hvilket er ironisk, fordi Fenske i den førnævnte video hævder, at bilproducenter sandsynligvis ikke vil gøre det i fremtiden. Fenske mente, at ingen bilproducent ville gøre det, fordi det er lidt komplekst og ville kræve investering i en transmissionsteknologi, der sandsynligvis snart dør, hvilket er et yderst logisk argument.

Derfor er det så mærkeligt, at BMW har patenteret sådan noget. Selvfølgelig er vi glade for, at BMW fortsætter med at undersøge manuelle gearkasser og hvordan man kan forbedre dem (lad os først fokusere på skiftkvalitet, BMW). Jeg spekulerer dog på, om BMW nogensinde faktisk udvikler denne teknologi. M2 Coupe bliver den sidste rigtige BMW med manuel gearkasse, så det er sandsynligvis ikke værd at lægge flere penge i dødsdømt teknologi. Selvom det ville være fedt at se BMW bringe denne teknologi på markedet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.