Lincoln Motor Co. planlægger ikke at lancere et autonomt køretøj til detailkøbere på et tidspunkt, men dets designere har nogle ideer om, hvordan et køretøj kan se ud.

Fords luksusmærke afslørede torsdag Model L100-konceptet, en selvkørende sedan, der er længere end den udvidede Navigator L og drevet af et solid-state batteri. Konceptet, der ikke er beregnet til produktion, indeholder nogle vilde funktioner, såsom et digitalt gulv, der viser tilpassede farver og grafik; en krystal “juvel-inspireret skakbrikscontroller”, der erstatter et traditionelt rat og fungerer lidt som en computermus for at hjælpe passagererne med at guide køretøjet; og “smarte” hjulkapsler, der kan programmeres til at vise mønstre eller anden information, såsom batteriopladningsniveauer.

Model L100 – opkaldt efter hundredeårsdagen for 1922 Lincoln Model L – debuterede torsdag forud for Pebble Beach Concours d’Elegance, hvor Lincoln er det fremhævede mærke. Dets udvendige design deler nogle ligheder med det nyligt afslørede Star-koncept, og designere siger, at Model L100 sandsynligvis vil inspirere deres arbejde med fremtidige produktionsmodeller.

“Det er som et frisk pust for vores kreative juice,” fortalte Ryan Niemiec, Lincolns interiørdesignchef, til Bilnyheder. “Det udvider, hvor vores sind er på vej hen med mærket.”

Lincoln fejrer sit 100. år under Ford-ejerskab og er på randen af ​​at transformere sin globale portefølje til den elektriske tidsalder. Ledere har lovet at lancere tre elektriske køretøjer globalt i 2025 og en fjerde i 2026.

“Lincoln har været et af de mest varige og stilfulde bilmærker i verden, og på mange måder er det perfekt positioneret til et andet århundrede defineret af fantastisk design, nul-emissioner og teknologidrevne oplevelser,” sagde Executive Chair Bill Ford i en erklæring. “Lincoln har altid været speciel for mig og min familie, især min far og min bedstefar. Hvis der er én hemmelighed bag Lincolns levetid, er det mærkets evne til at balancere sine kerneværdier med et ønske om at innovere og skabe fremtiden.”

Ydersiden af ​​Model L100 har et glastag og omvendt hængslede døre, der giver passagererne nem adgang til køretøjet. I stedet for en traditionel EV “frunk” placerede Lincoln en krystal greyhound hætte ornament – et nik til dets første logo – inde i en gennemsigtig hætte, som den refererer til som en “smykkeskrin.”

Der er ingen traditionelle skærme inde i køretøjet. I stedet har en glidende midterkonsol “skakbrik”-controlleren, som kan flyttes fra forsiden til bagsiden af ​​kabinen, afhængigt af hvordan den er konfigureret. Sæderne på forreste række kan drejes rundt for at skabe en social ramme, mens køretøjet kører af sig selv.

Kemal Curic, Lincolns globale designdirektør, fortalte Bilnyheder hans team begyndte at arbejde på dette koncept – tidligere kendt internt som Centennial – selv før de designede Star. Han sagde, at sådanne projekter har gavnet både designere og ingeniører.

“Det er næsten, som om du kan have grænseløs kreativitet,” sagde Curic. “Med L100 og Star kan vi teste ideer og få feedback, så når du ser biler nede ad vejen, vil de se endnu bedre ud. Vi kan tage en masse ideer fra disse koncepter, og de ender i nogle form på køretøjer til sidst.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.