Efterhånden som brugte elektriske køretøjer bliver almindelige, kæmper de største autoauktionshuse med, hvordan man værdisætter en bil efter at have taget hensyn til den gradvise nedbrydning af gamle batterier, som typisk holder otte til 10 år eller omkring 100.000 miles.

At bedømme resten af ​​batteriets levetid nøjagtigt er afgørende for at opbygge tillid til markedet for brugte elbiler og vil også hjælpe med at drive salget af nye elbiler, sagde Lea Malloy, vicepræsident for batteriløsninger hos Cox Automotive Mobility. Virksomheden er en afdeling af Cox Automotive, som også ejer auktionsgiganten Manheim og køretøjsvurderingsfirmaet Kelley Blue Book.

Forbrugerne vil tænke: “Jeg vil købe en ny [EV] fordi jeg er overbevist om, at når jeg er klar til at losse dette køretøj, har jeg et marked, der vil støtte mit salg,” sagde hun under en rundbordsdiskussion i juli i Detroit.

For at hjælpe med at løse problemet udviklede Cox software, der sporer en batteripakkes kemi, alder, servicehændelseshistorik og andre faktorer, der identificerer dens helbred og levetid.

“Det er begyndelsen på et passystem for batterier,” sagde hun. “Vi har brug for tillid til dataene omkring, hvordan dette batteri blev understøttet og håndteret, og i sidste ende at vide, hvad dets værdi er.”

Virksomheder som Cox bygger systemer for at vurdere denne værdi, da markedet for brugte elbiler vokser hurtigt. Elektriske køretøjer tegnede sig for omkring 5 procent af nye amerikanske lette køretøjsregistreringer i første halvdel af dette år, op fra 2,5 procent i samme periode i 2021.

Brugte elbiler tegner sig for et lille antal af alt salg af brugte køretøjer, men det forventes at ændre sig, efterhånden som bilproducenter lancerer snesevis af elektriske modeller, og efterhånden som disse køretøjer finder vej tilbage til markedet.

Meget af processen for værdiansættelse af et køretøj er den samme for elbiler og benzindrevne køretøjer, sagde Tom Kontos, cheføkonom hos ADESA, det næststørste amerikanske auktionshus. Online forhandler af brugte køretøjer Carvana ejer ADESA.

“Hvis du kiggede på at værdsætte en Tesla, ville du sandsynligvis begynde med at se på luksus-sedan-segmentet og se, hvad en 3 år gammel luksussedan sælger for, og det ville være dit udgangspunkt,” fortalte Kontos. Bilnyheder.

Det meste af evalueringen efterligner processen for et benzinkøretøj, hvor batteriet er det store spørgsmålstegn.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.