OKYO – Denso Corp.‘s dristige nye bevægelse i luftmobilitet er at køre til start med en ny motor udviklet til et funky, futuristisk helelektrisk jetfly.

Motoren er det første resultat af en alliance, der blev indgået i 2019 mellem den japanske leverandør og den amerikanske rumfartsgigant Honeywell International at designe, udvikle og producere elektriske luftfremdrivningssystemer.

Motoren vil blive integreret i Lilium Jet, et helt elektrisk lodret start og landing, eller eVTOL, fly. Det T-formede fartøj, med lange vinger bagpå, korte vinger foran og en pod-lignende skrog, udvikles af Lilium, et tysk bæredygtigt lufttransportfirma.

Densos indsats for at tage til himlen er en del af Toyota-koncernens leverandørs forsøg på at diversificere sin primære bilforretning og opnå CO2-neutralitet inden 2035. Virksomheden har ekspanderet til landbrug, halvledere og software.

Denso er bank på luftmobilitet i byerne at blive en realitet som en del af det, virksomheden har kaldt den “en gang i århundrede”-omvæltning, der finder sted i transportsektoren. Denso mener, at flyvning med taxaer og personlig lufthop vil reducere rejsetid og bytrafik, samtidig med at det forbedrer bekvemmeligheden og komforten.

Det siger, at eVTOL’er holder mest lovende og nogle gange refererer til dem som “flyvende biler.”

“Den fælles udvikling af e-motorer styrker Densos succesrige indtræden i rumfartsindustrien og giver os muligheden for at øge køretøjets elektrificering ikke kun på landjorden, men også i himlen,” sagde Jiro Ebihara, leder af Densos Electrification Systems Business Group, i en nylig nyhedsmeddelelse.

“Dette understøtter vores bestræbelser på at skabe en mere effektiv og bæredygtig fremtid.”

Den e-motor, der er udviklet til Lilium, består af en rotor og en stator, der vejer cirka 9 pund og har en effekt på 100 kilowatt, sagde Denso. Ingeniører prioriterede et kompakt, letvægtsdesign til brug i fly med nul driftsemissioner.

Denso og Honeywell har arbejdet sammen med Lilium om teknologien i næsten to år.

Honeywell Aerospace, en enhed af Honeywell Internationaludvikler elektronik, motorer og mekaniske systemer til kommercielle, forsvars- og rumfartøjer.

Alliancen parrer Densos masseproduktionsekspertise med Honeywells rumfartsportefølje, herunder fly-by-wire, flyelektronik og aktiveringssystemer.

Denso har til hensigt at reducere størrelsen og vægten af ​​luftmobilitetsinvertere ved at bruge en dobbeltsidet luftkølende struktur, som spreder halvlederens varme fra begge sider. Dette forbedrer afkølingen, reducerer størrelsen og øger effekten.

Denso forventer, at flyvende biler vil veje omtrent det samme som terrestriske. Men den procentdel af den samlede vægt, der optages af motorer, invertere og batterier, varierer meget. Fremdrift tegner sig for omkring 18 procent af den samlede vægt i en flyvende bil, mod 2,5 procent i en almindelig.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.