Scholz, som er midtvejs i et tre-dages besøg i Canada, ledsaget af adskillige tyske erhvervsledere, sagde, at Canada har “næsten grænseløst potentiale til at blive en supermagt” inden for bæredygtig ressourceproduktion. Tyskland har til hensigt at blive en af ​​Canadas nærmeste partnere, tilføjede han, og de nye aftaler med Mercedes-Benz og Volkswagen viser, at “mulighederne er der.”

MOU mellem Canada og parret af bilproducenter mangler faste forpligtelser fra begge parter, og fokuserer i stedet på yderligere at “udforske” mulighederne i Canadas råmaterialer og forarbejdningssektorer.

Ikke desto mindre sagde Champagne, at aftalerne “cementerer” interessen hos de tyske bilproducenter i Canada, øger batteriøkosystemet i Canada og forbereder landet til investeringer.

“Det, du så i dag, er et helt nyt kapitel, selv for bilindustrien i Canada, for nu har vi de tyske bilproducenter. Vi var ikke engang på deres radarskærm, nu er vi i centrum i deres radar, og jeg tror, ​​det vil føre til, at vi samarbejder med dem på en strategisk måde.”

Schaefer sagde, at samarbejdet med Canada er en “god pasform”, da virksomheden hurtigt øger batteriproduktionen og ser sine krav til balloner med kritiske mineraler.

Mercedes-Benz er også på nippet til at forstærke en aftale med et canadisk minefirma, der vil bygge videre på aftalen med Ottawa, tilføjede Schaefer. Bilproducenten afslørede, at den i øjeblikket er ved at færdiggøre en aftale med den Vancouver-baserede lithiumminearbejder Rock Lake Lithium, som er ved at udvikle en mine i Ontario. Aftalen vil se, at Rock Lake forsyner Mercedes-Benz’ europæiske aktiviteter med op til 10.000 tons lithiumhydroxid årligt, startende i 2026.

Schaefer lod også døren stå åben for canadiske investeringer i forarbejdning af batterimateriale.

”Vi vil også gerne forfine her. Spørgsmålet er, hvad du kan gøre på en begrænset tid? Den kapital, der er behov for til efterforskning, og alle de andre nødvendige aktiviteter er enorme … så jeg synes, vi skal dele det arbejde, der er blevet udført, lidt op.

“Enkelt gang [refining] er muligt og gennemførligt, så går vi ind i det.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.