WASHINGTON – Toyota Motor North America har indvilliget i at anerkende Californiens autoritet til at fastsætte emissionsstandarder for køretøjer under Clean Air Act, sagde den japanske bilproducent tirsdag.

I et brev sendt til Californiens guvernør Gavin Newsom og statens Air Resources Board-formand, Liane Randolph, sagde Toyota, at det er “forpligtet til emissionsreduktioner og køretøjsintroduktioner i overensstemmelse med CARB’s programmer”, herunder afventende regler, der vil fremskynde en overgang til nul-emission. køretøjer og styrke standarderne for nye lette biler og lastbiler, der sælges i staten.

“Vores succes med at hjælpe med at elektrificere transport afhænger i høj grad af succes her, og i samarbejdet med dig for at sikre, at vi kan levere overkommelige og overbevisende løsninger til alle californiere,” skrev Toyota i brevet.

Californien planlægger at udfase salget af nye benzindrevne biler og lette lastbiler og opnå 100 procent ZEV-salg inden 2035.

Anerkendelsen gør det muligt for Toyota at være berettiget til offentlige køb af flåde af staten Californien, bekræftede en talsmand for CARB.

General Motors anerkendte statens autoritet i januar.

I november 2019 sagde Californien, at det planlagde at standse alle køb af nye køretøjer til statens regeringsflåder fra GM, Toyota og andre bilproducenter, der støtter tidligere præsident Donald Trump i en juridisk kamp om udstødningsemissioner, ifølge Reuters.

I 2020 trak GM sin støtte til Trump-administrationen tilbage i sagen. Toyota og andre resterende bilproducenter trak sig tilbage i februar 2021.

I et Twitter-indlæg tirsdag sagde Rudolph, at hun var “glad” for Toyotas træk for at anerkende statens autoritet. “Selvom vi tidligere har haft forskelle, ser vi frem til at fremme #ZEV’er sammen på et positivt grundlag,” hun skrev.

Toyota – verdens største bilproducent målt i salg – har været udsat for kritik over sin langsommere udrulning af batteri-elektriske køretøjer sammenlignet med konkurrenter som GM og Volkswagen.

“Toyota fortsætter med at dele visionen om [greenhouse gas] reduktion og CO2-neutralitetsmål med CARB og staten,” sagde Toyota i en erklæring. “I vores seneste meddelelse anerkendte vi CARB’s lederskab inden for klimapolitikker og dets autoritet til at fastsætte standarder for køretøjsemissioner under Clean Air Act.

“Vi er også begejstrede for vores bestræbelser på at udvide nul-emissionsaktiviteter ud over vores kerneforretning for køretøjer med vores ‘rene havne, rene korridorer og rene samfund’-initiativ,” fortsatte bilproducenten, “og vi er ivrige efter at udforske statens engagement med disse bestræbelser.”

Toyotas Japan-byggede bZ4X kom til salg i USA i det sene forår i år. Det er bilproducentens første EV siden RAV4 EV, den byggede i samarbejde med Tesla i 2014.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.