VANCE, Ala. — Mercedes-Benz’s amerikanske samlefabrik, som har bygget benzindrevne lastbiler i 25 år, kan skifte til produktion af helt elektriske køretøjer allerede i 2025, fortalte luksusmærkets globale produktionschef Jörg Burzer. Bilnyheder Torsdag.

Det er en dristig satsning på EV-adoption i USA og på verdensplan.

Mercedes’ 6 millioner kvadratmeter store fabrik i Vance, Ala., begyndte officielt produktionen af ​​sin første elektriske model – den batteridrevne version af Mercedes’ flagskib GLS crossover i torsdags.

EQS SUV’en i fuld størrelse er den første af to elbiler, der oprindeligt var planlagt til fabrikken, og vil rulle ind i amerikanske butikker i efteråret. Tidligt næste år vil fabrikken også begynde at producere EQE, den elektriske version af Mercedes’ bedst sælgende GLE mellemstore crossover, sagde Burzer.

Vance vil levere EQE’er til alle markeder undtagen Kina, og pumpe mere end 100.000 elbiler ud næste år, en tredjedel af dens årlige kapacitet på 305.000.

Der kører meget på fabrikken i Alabama, mens Mercedes omdannes til et helt elektrisk mærke rundt om i verden på markeder, der er klar til skiftet.

Det lancerede sit helt elektriske EQ-undermærke med debuten af ​​en batteridrevet S-Klasse sedan sidste efterår.

Den USA-byggede EQS SUV vil i år få selskab af EQB kompakte crossover og EQE mellemstore sedan. Næste år bliver porteføljen udvidet med ankomsten af ​​EQE mellemstore crossover.

Bilproducenten beslutter sig stadig for fremtidige EV-indkøbsplaner, men Burzer sagde, at det er muligt, at Alabama-fabrikken kan blive virksomhedens første helt elektriske fabrik.

Mercedes forventer, at elbiler vil tegne sig for omkring halvdelen af ​​dets salg i USA i 2030, afslørede ledere på mærkets nationale forhandlermøde tidligere i år. Og næste år satser Mercedes på at sælge op til 45.000 EQ-mærket elbiler her.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.