Sean Tucker, seniorredaktør hos Kelley Blue Book, bemærkede, at Dodge søger at etablere en niche som speedster i et af branchens største segmenter. Han mener, at en andel på 4 procent af det amerikanske segment ville være et rimeligt mål. Med den hastighed, kompakte crossovers sælger i år, ville det være omkring 85.000 årlige salg.

Tucker sagde, at Hornet aldrig vil være RAV4’eren, når det kommer til volumen, og han ser ikke, at Dodge markedsfører den som et køretøj, der vil opfylde alles behov, men der er en plads at udskille i segmentet.

“Jeg forsøger at finde ud af, hvad køberen går ind i det segment lige nu og siger: ‘Jeg vil have en lille kompakt crossover. Hvad har flest hestekræfter?’ ” sagde Tucker. “Jeg kan ikke lige nu se, at der er et hjem til den person, så måske er det den niche, som Dodge kan skabe for sig selv. Når man ser på denne bil, siger man ikke: “Nå, den kommer til at stjæle halvdelen af det [Subaru] Forester’s publikum, det kommer til at stjæle halvdelen af ​​Jeep Compass’ publikum.”

Randy Dye, formand for Stellantis National Dealer Council, sagde, at han tror, ​​at Hornet vil være et køretøj med høj volumen, og at den er skåret af samme stof som Dodges andre muskelbiler, selvom den ikke har en buldrende V-8.

Dye sagde, at Dodges beslutning om at udråbe Hornets præstationer, når mange i segmentet leder efter andre egenskaber, er et eksempel på mærkets frækhed. For Dye er denne strategi klassisk Kuniskis, og han tror, ​​den vil virke.

“Kuniskis har allerede bekræftet for verden, at han er certificeret nødde, men på en meget positiv måde,” sagde Dye. “Værdisætningen i den bil er stor. Der er meget ved den bil. Og prisniveauet, i hvert fald som jeg forstår det, kommer til at appellere til rigtig mange mennesker.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.