BMW X5 xDrive45e er en af ​​de mest populære modeller i overklassen af ​​BMW crossovers. Men på trods af sin succes, er plug-in hybrid drivlinjeteknologien ikke overført til BMW X7-familien. Det er selvfølgelig et interessant valg af BMW, især da X7 først blev vist i konceptform som en hybrid. Men ifølge BMW-ingeniører ville der have været alt for mange afvejninger i en produktionsserie X7.

Til at begynde med ville batteripakken have tilføjet en i forvejen tung SUV en hel del vægt, for meget minimale gevinster, når det kommer til ren elektrisk rækkevidde. Desuden er batteripakken i X5 PHEV placeret under bagagerumsgulvet. Der ville således også være sket en lille reduktion af bagagekapaciteten i BMW X7. Lastrummet – med alle sæder i standardposition – er allerede begrænset til 12,8 kubik sammenlignet med Mercedes’ GLS og dens 17,4 kubikfod lastrum bag tredje række.

BMW X7 Frozen Pure Grey 81 830x553BMW X7 Frozen Pure Grey 81 830x553

Potentielle PHEV-drivlinjer

Hypotetisk set ville BMW have haft et par muligheder med hensyn til plug-in hybrid drivlinjer. BMW X5 xDrive45e bruger den geniale B58 inline-seks, parret med en elektrisk motor. Resultatet er en kombineret effekt på 389 hestekræfter og en 0-60 mph tid på 5,3 sekunder. Det er meget slagkraftigt og meget hurtigt for en SUV af dens størrelse. Men uklart, om det ville have været nok til en tungere X7 PHEV.

Selvfølgelig er der en anden, nyere mulighed. BMW afslørede for nylig M760e PHEV-limousinen. BMW M760e xDrive bruger også den velkendte 3,0-liters slagvolumen, 48V-teknologi og en elektrisk motor. I sig selv er forbrændingsmotoren god til 380 hestekræfter (280 kilowatt) ved 5.200 o/min og 520 Nm (383 lb-ft) drejningsmoment fra 1.850 o/min. E-motoren yder yderligere 200 hk (145 kW) og 280 Nm (206 lb-ft). Med kraften fra de to kombineret, skubber M Performance plug-in hybrid 571 hk (420 kW) og 800 Nm (590 lb-ft). Så naturligvis ville dette sandsynligvis have været den bedste mulighed i et potentiale. BMW X7 60e.

Med dieselmotorer på vej ud i løbet af de næste par år, vil BMW sandsynligvis gense emnet om en plug-in hybrid X7 SUV. Den næste generation af G67 X7 vil sandsynligvis ankomme efter 2025, og rygterne siger, at flere elektrificerede modeller vil blive tilbudt. Alle disse nye G67 X7-modeller (inklusive iX7) rygtes at bruge den samme fleksible CLAR-arkitektur, men med den nyeste generation af batteripakker.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.