Tesla Inc. overtrådte arbejdslovgivningen ved at begrænse ansatte i at bære fagforeningsvenlige skjorter National Labour Relations Board regerede, og væltede en præcedens fra Trump-æraen, der havde et snævrere syn.

“At bære fagforeningsinsignier, hvad enten det er en knap eller en t-shirt, er en kritisk form for beskyttet kommunikation,” sagde NLRB-formand Lauren McFerran i en erklæring mandag efter 3-2-dommen fra agenturets demokratiske flertal.

“I mange årtier har ansatte brugt insignier til at forsvare deres arbejdspladsinteresser – fra at støtte tilrettelæggelse af kampagner til at protestere mod urimelige forhold på arbejdspladsen – og loven har altid beskyttet dem.”

Elbilproducenten krævede, at produktionsarbejdere skulle bære sorte skjorter med Tesla-logoet, eller nogle gange helt sorte skjorter, når en tilsynsførende gav tilladelse, ifølge dommen. Flertallet sagde, at politikken griber ind i arbejdernes rettigheder i henhold til 1935 National Labor Relations Act.

Virksomheden reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om kommentarer til afgørelsen. Tesla havde hævdet, at dets påklædningskode var beregnet til at forhindre tøj i at lemlæste biler, og at medarbejderne frit kunne vise andre former for fagforeningsinsignier på jobbet.

Men under en høring i 2018 i sagen vidnede tidligere Tesla-medarbejdere om, at ledere fortalte dem at fjerne t-shirts, der understøttede UAW, selvom deres medarbejdere bar skjorter, der støttede sportshold uden hændelser.

UAW har forsøgt at organisere arbejdere på Teslas fabrik i Fremont, Californien, i flere år med få fremskridt rapporteret.

Mandagens dom beordrer Tesla til at ændre sin dresscode, så ansatte kan bære sorte fagforeningsskjorter. NLRB-kendelser kan appelleres til en føderal domstol, som Tesla allerede har gjort med en afgørelse fra 2021, der fortæller bilproducenten at tilbyde genindsættelse til en fyret aktivist.

I deres dissens anklagede bestyrelsens republikanske medlemmer flertallet for at “forvrænge årtiers præcedens” og sagde, at kendelsen “effektivt erklærer enhver arbejdsgiverens uniformspolitik eller påklædningskodeks for illegitim, der forbyder ansatte at erstatte fagforeningsbeklædning med påkrævet tøj.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.