WILMINGTON, Del./SAN FRANCISCO – En californisk ejer af en Tesla Model 3 sagsøgte elbilsproducenten i et foreslået gruppesøgsmål over biler, der pludselig stopper for ikke-eksisterende forhindringer, og kalder det et “skræmmende og farligt mareridt,” ifølge retssagen.

Tesla har hastet sine selvkørende biler på markedet med usikker teknologi, herunder sit førerassistentsystem, som virksomheden kalder Autopilot eller Full Self-Driving, og dets nødbremsesystem, ifølge retssagen fra Jose Alvarez Toledo fra San Francisco.

Dette bidrager til den voksende offentlighed og lovgivningsmæssige kontrol af Teslas førerassistentteknologi på trods af Tesla CEO Elon Musk lover fuld selvkørende ved årets udgang.

“Når den pludselige utilsigtede bremsefejl opstår, gør de, hvad der formodes at være en sikkerhedsfunktion til et skræmmende og farligt mareridt,” sagde Toledos retssag, som blev anlagt fredag ​​i føderal domstol i det nordlige distrikt i Californien.

Retssagen søger status for gruppesøgsmål for alle amerikanske ejere eller leasinggivere af en Tesla, der lider af den pludselige utilsigtede bremsefejl.

Tesla reagerede ikke umiddelbart på Reuters anmodning om kommentarer.

I februar blev National Highway Traffic Safety Administration åbnede en undersøgelse af 416.000 Tesla-køretøjer over rapporter om uventet bremseaktivering knyttet til autopilot.

Retssagen anklagede Tesla for svigagtigt at skjule de sikkerhedsrisici, der er forbundet med Autopilot, brud på dens garantier, uretfærdigt profitere på Autopilot og overtræde Californiens unfair konkurrencelov.

Retssagen søger kompenserende og straffende erstatning for udgifter til reparation af køretøjer, formindsket værdi af Tesla-biler og for en tilbagebetaling af de ekstra omkostninger, der tilskrives Autopilot-funktionen, ifølge retssagen.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.