Her er det korte svar: ja. BMW i5 Touring burde komme til USA. Vil det dog? Det er langt mere usikkert, men givet hvad vi ved om BMWs fremtidige amerikanske lineup, er det bestemt en mulighed.

Vi ved allerede, at BMW i5 sedan kommer til ‘Staterne, hvilket ikke nødvendigvis var givet. Her i Amerika får vi ikke altid fede elektriske BMW’er. Vi fik ikke BMW iX3, og vi får ikke iX1, af en eller anden uforklarlig grund. I5’eren får vi dog, og vi burde se den næste år. Når den debuterer, vil den være baseret på næste generations 5-serie, på den opdaterede CLAR-platform, og vil dele sin stil.

En anden bil det amerikanske marked får, som er virkelig chokerende, er BMW M5 Touring. Det er ikke en tastefejl, og du læste ikke forkert. En ordentlig M5-vogn kommer til ‘Staterne for første gang i historien. Der har været M5-vogne før, men de holdt sig altid øst for Atlanten og kom aldrig til USA. Nu skal vi få en, og vi kunne ikke være mere begejstrede for det.

Med introduktionen af ​​M5 Touring og BMW i5, ville det give mening at bringe i5 Touring her til Amerika? Jeg synes selvfølgelig, det ville give mening. Så igen, jeg er en stor vognfan og vil have alle vognene. Men fra et praktisk synspunkt ville i5 Touring være mere rummelig og anvendelig til familier, som er præcis den slags mennesker, der vil købe i5s. Og da BMW alligevel kommer til at homologere karrosseriet til USA, giver det mening at gøre brug af det og tilbyde en helelektrisk version.

02 BMW i5 2 830x83002 BMW i5 2 830x830
Foto leveret af instagram.com/wilcoblok

EV-kunder ser også ud til at være mere åbne over for forskellige kropstyper. Biler med funky former, såsom KIA EV6, Polestar 2, og endda Hyundai Ioniq 5 (tweener hatchback/crossover) sælger ganske godt. EV-kunder ser ikke ud til at være lænket af de samme forforståelser om, hvad biler skal være, og jeg tror, ​​at en i5-køber absolut ville købe en vognversion, da det bare giver mere praktisk mening. Derudover vil det nok se bedre ud.

Når BMW i5 kommer på markedet, kan du forvente lignende drivlinjemuligheder som i i4, i betragtning af at den også er bygget på CLAR. Så en eDrive40-model med over 300 hestekræfter vil sandsynligvis være entry-level-bilen, og en M50 (eller M60) model med omkring 550 hestekræfter vil sandsynligvis være topmodellen. Forestil dig nu en BMW i5 M50 Touring med så megen kraft og en vognkarrosseri? Det lyder som den perfekte bil.

Lige nu aner vi ikke, om BMW vil bringe i5 Touring til det amerikanske marked. Men i betragtning af at det bringer standard i5 og M5 Touring, giver det også mening for en i5 Touring.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.