NHTSA’s NCAP evaluerer frontal-, sidebarriere- og sidestangskollisionsydelse samt væltemodstand. Agenturet evaluerer også overholdelse af standard nr. 305.

Jennifer Morrison, leder af køretøjssikkerhed, overholdelse, planlægning og udvikling hos Mazda North American Operations, sammenlignede overensstemmelsestesten for standard nr. 305 med en grillkylling.

“De sætter køretøjet til NCAP på en måde som et stort grillspyd, og de roterer det med 90 graders intervaller i fem minutter hver for at se, om der falder noget ud af det,” forklarede hun.

Formålet, tilføjede hun, er at sikre, at der ikke er spild af elektrolyt, at batterierne fastholdes i køretøjet, og at der ikke er kortslutning mellem batteriet og chassiset.

“Indtil videre viser crashtestene, der er blevet udført af de helt elektriske køretøjer, at de klarer sig rigtig godt med det nuværende sæt af test… Ikke at have den tunge, mekaniske motor oppe foran vores chauffør og passagerer, der er nogle fordele ved det,” sagde Morrison. “Du har mulighed for at gentænke ulykkessikkerheden.”

Så snart november forventes NHTSA at udstede en foreslået regeludformning, der vil tilføje sikkerhedskrav til fremdriftsbatterier i elbiler og udvide anvendeligheden af ​​standard nr. 305 til tunge køretøjer. Forslaget indeholder også krav til at afbøde batteribrande under normal drift af køretøjer – herunder eksponering for vand – under opladning og efter et styrt.

For forsikringsfinansierede IIHS er der nogle forskelle i, hvordan elbiler forberedes og overvåges under test, men vurderingerne er afhængige af de samme fundamentale faktorer: strukturel indtrængen, foranstaltninger til attrappe skader og fastholdelsesydelse.

Instituttet følger også nøje batteritemperaturen under og efter styrtet. Hvis batteriet blev kompromitteret, ville det blive behandlet på samme måde som en brændstoflækage i en benzindrevet bil: en automatisk nedgradering til en “dårlig” vurdering.

“Den gode nyhed er, at vi hidtil aldrig har observeret nogen problemer i vores kollisionstest med termisk runaway eller shorts af nogen art – noget, som vi ville nedgradere køretøjet til,” sagde Raul Arbelaez, vicepræsident for IIHS’ Vehicle Research Centrum. “Dette er ikke overraskende, for på det tidspunkt, hvor køretøjet kommer til os, har bilproducenter gjort en masse arbejde for at sikre, at køretøjer klarer sig godt i vores kollisionstest.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.