SEOUL/DETROIT – Efter at have indtaget nr. 2-pladsen på det amerikanske elbilmarked med stilfulde modeller med lang rækkevidde, er Hyundai Motor og Kia de bilproducenter, der har mest at tabe på nye regler, der standser subsidier til elbiler fremstillet uden for Nordamerika.

Disse to firmaer, der fremstiller de populære Ioniq 5 og EV6-modeller, solgte mere end 39.000 elbiler i USA mellem januar og juli – en fordobling af sidste års salg og blæser forbi Ford, Volkswagen AG og General Motors.

Men Inflation Reduction Act, som den amerikanske præsident Joe Biden underskrev i sidste måned, udelukker Hyundai og Kia fra føderale skattefradrag, fordi de endnu ikke laver elbiler i Nordamerika, hvilket i det mindste slår deres elbil-ambitioner på kort sigt, en embedsmand fra Hyundai, reservedelsleverandører , sagde analytikere og bilforhandlere.

Kun omkring 20 elbiler kvalificerer sig til tilskud under de nye regler, blandt dem modeller fra Ford og BMW, og fra næste år GM og Tesla. Reglerne specificerer også krav til EV-batterimaterialer og reservedele fra 2023.

Andre udenlandske bilproducenter som Toyota, der også er berørt af loven, har mindre på spil, fordi de tilbyder færre modeller eller har færre markedsandele.

“Hvis alt er lige, og hvis jeg køber denne, får jeg en skattefradrag på $7.500, og hvis jeg køber den, gør jeg ikke, jeg elsker dig Hyundai, men jeg vil gå med den, hvor jeg kan få en skattefradrag ,” sagde Andrew DiFeo, en Florida-baseret forhandler, som har set et par potentielle kunder allerede droppe Hyundai EV’er som en præference.

Hyundai, som annoncerede mere end 10 milliarder dollars i amerikanske investeringer for omkring tre måneder siden, inklusive et elværk på 5,5 milliarder dollars i Georgia, er ikke tilfreds.

Biden havde takket Hyundai for investeringerne i maj: “Tak igen, fordi du valgte USA. Vi vil ikke svigte dig.”

En embedsmand hos en stor Hyundai-leverandør, som har talt med højtstående embedsmænd i virksomheden, fortalte Reuters, at bilproducenten var overrumplet af loven.

“Så meget for ikke at svigte os,” sagde personen, som udtalte sig på betingelse af anonymitet. “Det er et stort rod.”

Sydkoreanske embedsmænd mødte amerikanske kolleger i denne uge for at udtrykke bekymringer, og Financial Times rapporterede, at formanden for Hyundai Motor Group, Euisun Chung, også var på vej til Washington.

En højtstående regeringsembedsmand sagde tirsdag, at Seoul har bedt Washington om at udskyde de nye regler indtil færdiggørelsen af ​​Georgia-fabrikken i 2025. Sydkorea har sagt, at den nye lov kan være i strid med traktater såsom frihandelsaftalen mellem USA og Sydkorea.

“Vores amerikanske elbil-fabriksplan var at få tilskud i lyset af det voksende el-marked i USA … den nye lov påvirker os negativt og direkte,” sagde en virksomhedsembedsmand, der afviste at blive identificeret, fordi de ikke har tilladelse til at tale med medierne .

Mens autokoncernen overvejer at fremrykke byggestarten af ​​fabrikken til allerede i år, forventer analytikere stadig et fald i salget på grund af et tab af momentum.

Analytikere sagde, at det var for tidligt endnu at kvantificere, hvor meget de nye regler vil koste virksomhederne i omsætning og overskud, men flere sagde, at de sandsynligvis ville bruge incitamenter til at tiltrække amerikanske shoppere, et skridt, der kunne presse omkostningerne op.

Efter at Biden underskrev loven den 16. august, faldt aktierne i Hyundai og Kia med omkring 4 procent hver. De er siden kommet sig.

“Vi overvejer internt forskellige måder at håndtere loven på,” sagde Hyundai Motor Group i en erklæring til Reuters.

Mens Hyundai og Kias amerikanske EV-salg udgjorde knapt mere end en tiendedel af Teslas volumener og omkring 9 procent af den amerikanske markedsandel, antydede de, at selskaberne var på vej til at cementere deres position som en top EV-spiller i landet.

Hyundai vil lancere den første EV sedan, Ioniq 6, tidligt næste år i USA, en bilanalytikere havde forventet kunne konkurrere med Tesla på det amerikanske marked på grund af dens prissætning.

Kia har ikke bekræftet planerne for en amerikansk lancering af EV9, en SUV meget større end EV6, selvom analytikere forventede, at den ville blive et hit hos amerikanske forbrugere, der foretrækker store biler. Den Seoul-baserede Daol Investment & Securities-analytiker Yoo Ji-woong sagde, at Kia sandsynligvis ville overveje at lave EV9 i USA for at få subsidier.

Yoo er sans for, at alle bilproducenter i sidste ende vil drage fordel af det.

“Det kan tage et par år, men i sidste ende vil loven være med til at gøre elbiler mere overkommelige.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.