MEXICO CITY — Volkswagen Group‘s Mexico-enhed sagde i en erklæring torsdag, at den er “dybt skuffet” over fagforeningens afvisning af en foreslået lønstigning på 9 procent.

Forhøjelsen ville have været landets største lønstigning fra en bilproducent i de seneste år, og det er anden gang, fagforeningen har stemt for at afvise aftalen.

Selskabet sagde i en erklæring, at eksterne interesser påvirkede afstemningsprocessen og påvirkede resultatet med falske argumenter.

“Dette resultat skader et forhold, der er bygget over mere end 50 år,” sagde Volkswagens erklæring.

Fagforeningen for arbejdere på fabrikken i Puebla, i det centrale Mexicohavde oprindeligt søgt en forhøjelse på mere end 15 procent for at tage højde for den stigende inflation, fra lønninger, der spænder fra $15 til $48 pr. dag.

“Fagforenings- og virksomhedsrepræsentanterne kan nu sætte sig ned igen for at fortsætte forhandlingerne og forsøge at nå til enighed,” sagde Mexicos føderale arbejdscenter i en erklæring tidligt torsdag, efter at aftalen blev afvist med 3.450 arbejdere, der stemte imod aftalen sammenlignet med 3.225 for. på onsdag.

Den tilføjede, at den uafhængige fagforening af bilarbejdere, en af ​​Mexicos stærkeste uafhængige fagforeninger, nu kunne anmode om en forsinkelse af en strejke planlagt den 9. september for at give tid til samtaler, eller den kunne alternativt gå videre med strejken.

Volkswagen Mexico sagde, at det vil følge op på denne proces i henhold til den tilsvarende juridiske ramme.

Fabrikken i Puebla, omkring 80 miles sydøst for Mexico City, producerer den tyske bilproducents Tiguan- og Jetta-modeller.

Efter at aftalen først blev afvist, havde Volkswagen sagt, at den var forpligtet til “konstruktiv dialog” med fagforeningen.

Arbejdercentret havde instrueret fagforeningen om at gentage afstemningen i et forsøg på at sikre højere valgdeltagelse, efter at arbejdere afviste aftalen ved et valg den 5. august med 70 procents valgdeltagelse. Onsdagens valgdeltagelse nåede over 97 procent, hedder det.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.