Ford rapporterede en stigning på 27 procent i volumen i august, hvor Ford-divisionen steg 28 procent og Lincoln steg 24 procent. Gevinsten var bred på tværs af Ford Motors produktsortiment, hvor volumen af ​​forbrugskøretøjer steg 48 procent, lastbiler steg 13 procent og biler steg 49 procent.

Ford sagde, at efterspørgslen forbliver stærk, med detailordrer for 2023-modelkøretøjer på i alt mere end 76.000 i sidste måned, en stigning på 41 procent sammenlignet med 2022-modelårskøretøjsordrer fra et år tidligere. Og for femte måned i træk kom mere end 50 procent af Fords detailsalg fra tidligere afgivne ordrer.

Selskabet sagde, at det endte august med 259.000 køretøjer på lager eller i transit, op fra 254.000 i slutningen af ​​juli og 215.000, da august 2021 lukkede.

Toyota Motor, med nogle af de slankeste lagre, sagde, at volumen faldt 9,8 procent i sidste måned, med et fald på 8,1 procent i Toyota-divisionen og 20 procent hos Lexus. Det var det 13. månedlige fald i træk hos Toyota og det syvende fald i træk i Lexus’ månedlige volumen.

Toyota-mærkets topsælgere leverede blandede resultater i sidste måned: Camry, et fald på 5,7 procent; Corolla, fra 20 procent; Highlander, ned 24 procent; RAV4, en stigning på 9,1 procent; og Tacoma, en stigning på 11 procent.

Toyota Motor sagde, at det sluttede august med 132.932 køretøjer i amerikansk lager – 16.556 hos forhandlere og 116.376 i havne eller i transit – for en 21-dages forsyning, med lastbilforsyninger højere end billagre.

Toyota-divisionen har en 20-dages forsyning af køretøjer, mens Lexus sidder på en 26-dages forsyning af biler og lette lastbiler, rapporterede virksomheden torsdag.

Honda Motor Co sagde august salget skred 38 procent, med leverancer ned 36 procent på Honda division og 47 procent på Acura. Salget af Honda-mærker er nu faldet 13 måneder i træk, mens Acura-mængderne er faldet 12 måneder i træk.

Honda sagde, at dets dages forsyning af køretøjer forbliver fast i de encifrede cifre, mens en vestkystjernbaneembargo bidrog til forsyningsproblemer i løbet af måneden.

Hyundai og Kia afsluttede hver en strækning af fem-lige månedlige fald med stærke augustresultater.

Volumen i august steg med 14 procent hos Hyundai og 22 procent hos Kia efter en stærk detailefterspørgsel efter crossovers, EV’er og nogle biler.

“Vi ser lagerbeholdningen begynde at stige, hvilket resulterede i et stærkt salg,” sagde Randy Parker, administrerende direktør for Hyundai Motor America. Selskabet sagde, at det sluttede august med 19.209 biler og lette lastbiler i amerikansk lager, op fra 14.784 ved udgangen af ​​kl. juli, men fra 39.357 i slutningen af ​​august 2021. Parker sagde i et interview torsdag, at Hyundai forventer, at fabrikkens produktion vil stige med 30 til 35 procent i andet halvår, hvilket hjælper med at genopbygge forhandlernes lagre yderligere.

Kia, med det laveste antal dages forsyning af køretøjer, ifølge Cox Automotive-data, sagde, at det satte en augustrekord med 66.089 leverancer, hvilket signalerer, at selskabets lineup fortsætter med at løbe med en høj hastighed.

“Vi er optimistiske om, at produktionen frem til slutningen af ​​året vil forbedres,” sagde Eric Watson, vicepræsident for salgsaktiviteter for Kia America.

Subaru nævnte volumen steg 1,5 procent til 50.126 sidste måned, mens Mazda volumen faldt for femte måned i træk, faldende 6,7 procent til 25.426 biler og lette lastbiler.

Blandt andre luksusmærker, Volvo salget faldt med 24 procent, dets 12. fald i træk, og Genesis leverancer steg 2,6 procent til en augustrekord på 5.102 på en fortsat stærk efterspørgsel efter crossovers.

Resten af ​​bilindustrien rapporterer kvartalsvis salg.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.