Efter softwareopdateringen den 6. juli sagde Cruise, at det gradvist havde genindført ubeskyttede venstresving, hvilket refererer til at dreje til venstre i et kryds med et konstant grønt lys, der dirigerer al trafik, snarere end en udpeget grøn pil kun til at dreje køretøjer.

Cruise understregede i en erklæring torsdag, at alle køretøjer havde softwareopdateringer, og tilbagekaldelsen “påvirker eller ændrer ikke vores nuværende on-road operationer.”

Virksomheden tilføjede “Cruise AV’er er endnu bedre rustet til at forhindre denne enestående, exceptionelle begivenhed.”

NHTSA sagde “en ukorrekt (Automated Driving Systems) reaktion kan øge risikoen for et styrt.”

NHTSA sagde det i sidste måned indledte en særlig undersøgelse ind i krydstogtstyrtet.

Cruise sagde, at NHTSA “foreslog, at den passende mekanisme til at formidle denne information” om opdateringen var, at Cruise skulle indgive en tilbagekaldelsesmeddelelse.

I sjældne tilfælde sagde Cruise, at softwaren fik det autonome køretøj til at bremse hårdt, mens det udførte et ubeskyttet venstresving, som det anså for nødvendigt for at undgå en alvorlig frontalkollision.

Det selvkørende køretøj “måtte vælge mellem to forskellige risikoscenarier og valgte det med det mindste potentiale for en alvorlig kollision på det tidspunkt, før det modkørende køretøjs pludselige retningsændring,” sagde Cruise.

Cruise bemærkede også, at en politirapport fandt, at den part, der var mest skyld i ulykken i juni, var det andet køretøj, som kørte med 40 miles i timen i en 25-mile zone.

I marts indvilligede opstartsteknologifirmaet Pony.ai i at tilbagekalde nogle versioner af dets autonome køresystemsoftware efter et nedbrud i oktober i Californien, som var blevet brugt i tre køretøjer.

NHTSA sagde på det tidspunkt, at det var den “første tilbagekaldelse af et automatiseret køresystem.”

I juni sagde Cruise, at det var begyndt at opkræve billetpriser for førerløse ture i San Francisco, efter at det blev det første selskab, der sikrede sig en tilladelse til at opkræve betaling for selvkørende bilture i den amerikanske by, efter at have overvundet indvendinger fra lokale embedsmænd.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.