Forud for afsløringen af ​​G87 M2, trækker BMW M’s marketingteam et stykke fra influencernes playbook. I et tempofyldt Instagram-hjul driller motorsportsmærket den kommende G87 BMW M2. Og for at få de forventede resultater, bruger de ikke kun en stærkt camoufleret M2-prototype, men også en med nogle unikke M Performance Parts. Den mest slående? En massiv bagvinge, som helt sikkert vil ryste nogle fjer i det vokale og loyale BMW M-fællesskab. Og for at tilføje mere brændstof til bålet, har de også M Performance-udstødningen, der ses på M3/M4.

M Performance udstødning med unikt rørlayout

2023 bmw m2 udstødning 467x8302023 bmw m2 udstødning 467x830
Foto af www.instagram.com/berlin_cars

Selvfølgelig er det udstødningslayout stadig ret kontroversielt, med et trekantet layout af titaniumrørene og er placeret i midten af ​​diffusoren. I G80/G82 M3/M4 har M Performance letvægtsudstødningssystem flapkontrol og vejer omkring fem kilo mindre end standardudstødning. Den leverer også en mere sporty lyd takket være udstødningsgas-ruten. Så forvent et lignende system i G87 M2.

Sammenlignet med den M2, vi testede for et par måneder siden, får dette front-end-design en vinklet deflektor inde i luftgardinerne. Der er også en kulfibersplitter, der gemmer sig under camo-omslaget, sammen med en massiv bagvinge, som kigger bagud. Så meget som BMW ser ud til fuldstændigt at omskrive sine designbøger på det seneste, forbliver BMW M2 tro mod traditionelle BMW designsmag, som det ses i denne video. Naturligvis skal et ordentligt BMW M-design stå korrekt; med den rigtige mængde vinkel fra bagsiden til forsiden; det skal have hævede baghjulskasser; fremhæver dens bagkørende karakter; og den har brug for quad udstødningsrør. Den nye G87 BMW M2 ser ud til at have dem alle tre.

RWD, 6-trins og 8-automatisk

2023 bmw m2 prototype anmeldelse 115 830x5532023 bmw m2 prototype anmeldelse 115 830x553

Ligesom storebror M4 kommer den mindste M-bil med en baghjulstrukket konfiguration. Den vigtigste forskel med hensyn til trækkraft mellem de to vil være manglen på en valgfri xDrive, da BMW vil sælge bilen udelukkende med RWD. Som med M4 vil køberne få valget mellem en manuel og en automatisk gearkasse. Den vil arve S58-motoren fra den større coupé, men logikken fortæller os, at ingeniørerne vil fortrænge 3,0-liters møllen med to turboer. Alligevel skulle inline-seks’eren stadig udgøre op til 450 hestekræfter, hvilket er et sundt tal, når man tager i betragtning, at basis-M4 har 473 hk, mens den er større og derfor tungere. Der er ikke planlagt nogen BMW M2 xDrive i øjeblikket, og lanceringsmodellen vil blot hedde BMW M2, i stedet for M2 Competition.

G87 BMW M2 vil udelukkende blive samlet på San Luis Potosi-fabrikken i Mexico. Produktionsspark i denne vinter, efterfulgt af leveringer i foråret 2023. Som vi nævnte først, er pressekørslerne også planlagt næste forår, men nogle af os vil have en chance for at filme bilen i denne måned. Så følg med for nogle eksklusive optagelser og glem ikke at abonnere på vores Youtube-kanal!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.