Smoke bemærkede, at selv om situationen med knappe køretøjer viste forbedringer, havde den stadig en lang vej at gå og forbliver udfordrende.

Forværringen i franchiseforhandleres vurderinger for tredje kvartals marked modvirkede en almindelig sæsonbestemt tendens, ifølge Smoke. Spændingen over det nye modelår har en tendens til at finde franchisetagere, der ser forhold i tredje kvartal mere gunstigt, men det var ikke tilfældet i år, sagde han.

Branchen som helhed, franchiseforhandlere og uafhængige, scorede tredje kvartals marked i negativt territorium med 45 ud af 100 på Cox’s indeks, som Smoke beskrev som “et ildevarslende signal.”

Cox undersøgte 574 franchiseforhandlere og 466 uafhængige mellem 26. juli og 9. august for at beregne det seneste kvartalsindeks. Ud over at spørge forhandlerne om deres syn på de kommende tre måneder, spørger virksomheden om de seneste 90 dage og identificerer faktorer, der påvirker forhandlernes optimisme eller pessimisme. Cox vejer svar efter forhandlertype og salgsvolumen for at beregne et diffusionsindeks. Et indekstal større end 50 indikerer, at forhandlere ser forholdene som positive.

Franchiseforhandlere vurderede det nuværende marked til 62, et fald fra 67 i andet kvartal og 73 i tredje kvartal af 2021. Scoren på 45 for franchisetagere og uafhængige var tilsammen et fald på 5 point fra kvartal til kvartal og 14 point fra år til år. .

Franchisetagere scorede det fremtidige marked – tre måneder senere – til 59 sammenlignet med 71 for et år siden, når man ser frem til fjerde kvartal af 2021. Når man inkluderer uafhængige forhandlere, scorede alle respondenter det fremtidige marked til 44 – det laveste tal for det spørgsmål, siden Cox startede undersøgelsen i andet kvartal af 2017.

Smoke kaldte det væsentligt, at forhandlerne forventede, at fjerde kvartal ville blive værre end tredje kvartal. Forud for coronavirus-pandemien havde de adspurgte forhandlere altid forventet, at det kommende kvartal ville overgå det nuværende marked, sagde han og tilskrev den tidligere status quo til forhandlernes naturlige optimisme og selvtillid.

“Det er ret bemærkelsesværdigt, når vi løber ind i denne situation,” sagde Smoke.

Ændringen i tankegangen fra den præ-pandemiske optimisme afspejlede ifølge Smoke usikkerhed blandt forhandlere “der hælder mod det negative”, især for faktorer uden for en forhandlers kontrol som økonomien og lagerudfordringer.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.