Præsident Joe Biden underskrev loven om inflationsreduktion i slutningen af ​​august, designet til at stimulere indenlandsk el-produktion og reducere afhængigheden af ​​udenlandske forsyningskæder.

Lovgivningen, som ændrer berettigelseskravene for en langvarig $7.500 EV skattefradrag, har fået bilindustrien til at kæmpe for at omforme komplekse produktionsplaner og forsyningskæder for at opfylde strenge indkøbsregler.

For at kvalificere sig til det føderale incitament skal bilproducenter nu samle elbiler i Nordamerika. Nye restriktioner for mærkatpris, køberindkomst og batterikomponent og kritiske mineralkilder træder i kraft 1. januar.

Kun omkring 20 elbiler kvalificerer sig til tilskud under de nye regler, blandt dem modeller fra Ford og BMW og fra næste år GM og Tesla.

Den nye lov har overrumplet industrien, inklusive Sydkorea-baserede Hyundai Motor Group, som tidligere annoncerede mere end 10 milliarder dollars i amerikanske investeringer, herunder en 5,5 milliarder dollar EV-fabrik i Georgia.

Reuters rapporterede, at sydkoreanske embedsmænd har mødtes med amerikanske kolleger for at udtrykke bekymringer, og det Financial Times rapporterede, at formanden for Hyundai Motor Group, Euisun Chung, også var på vej til Washington.

“Vores amerikanske elbil-fabriksplan var at få tilskud i lyset af det voksende el-marked i USA,” fortalte en virksomhedsmedarbejder til Reuters. “Den nye lov påvirker os negativt og direkte.”

Seoul har bedt Washington om at udskyde de nye regler indtil færdiggørelsen af ​​sin fabrik i Georgien i 2025 og bemærkede, at den nye lov kan være i strid med traktater såsom frihandelsaftalen mellem USA og Sydkorea.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.