DETROIT – Ford Motors administrerende direktør Jim Farley tager til Las Vegas i næste uge for at kaste terningerne på en strategi, der skal overbevise forhandlere om at skære så meget som $2.000 fra omkostningerne ved at levere et elektrisk køretøj til en kunde.

Ford har fortalt forhandlerne, at et centralt emne for møderne vil være en diskussion af nye aftaler, der vil styre, hvordan forhandlere sælger Fords ekspanderende udvalg af elektriske køretøjer.

Farley fortalte analytikere i juli, at Ford er nødt til at skære 2.000 dollars for et køretøj ud af salgs- og distributionsomkostninger for at være konkurrencedygtige med Tesla og andre EV-startups, der sælger direkte til forbrugere uden franchiseforhandlere.

Omkring en tredjedel af disse besparelser kunne komme fra, hvad Farley kaldte en “lav lagermodel”, hvor kunder bestiller et køretøj, og Ford sender det til kunden, i stedet for at opbevare køretøjer på forhandlerens partier i uger eller måneder.

“Vi tror, ​​det er omkring – værd måske $600, $700 i vores system,” fortalte Farley analytikere. Tesla kan også justere priserne hurtigt på sin hjemmeside og beholde det meste af gevinsten ved en prisstigning.

Ford afviste at kommentere andet end at sige “vi er spændte på at mødes med vores nordamerikanske forhandlere i næste uge for at vokse og vinde sammen.”

Forhandlere sagde, at de forventer, at Ford skitserer minimumsinvesteringer til ladestationer og andet udstyr til støtte for elbilkunder.

Et nøglespørgsmål vil være, hvor hurtigt forhandlere bliver forpligtet til at installere opladere, som forhandlere sagde kan koste så meget som $500.000.

“Producenterne har indtil videre ladet os skalere ind i det, og jeg tror, ​​at Ford forhåbentlig vil gøre det samme. Du kan bare ikke sige: “Hør her, vi kommer til at sælge 2 millioner elbiler om fem år, og vi forventer, at du at sætte fem superladere i,” sagde Rhett Ricart, ejer af Ricart Ford, en stor forhandler i Columbus, Ohio.

Teslas succes med at sælge elektriske køretøjer uden franchise-forhandlere lægger pres på alle etablerede bilproducenter for at revidere deres detailnetværk.

Et skift fra Ford til et Tesla-stil bygge-til-ordre-system kunne komme med lofter på de fortjenstmargener, forhandlere kan tjene på et nyt køretøjssalg, sagde nogle forhandlere.

“Jeg ser, at forhandlermarginerne stadig er meget konkurrencedygtige, men de vil ændre sig,” sagde Farley i juli. Ford har til hensigt at lægge mere vægt på at sælge produkter og tjenester efter det første bilsalg, sagde han.

Forhandlere sagde, at statens franchiselovgivning kunne give forhandlere løftestang til at modstå Fords bestræbelser på at fastsætte faste priser eller faste gebyrer for levering af elektriske køretøjer.

Konkurrenten General Motors sagde i sidste uge, at det ville tilbyde buyouts til amerikanske Buick-forhandlere, som ikke ønskede at foretage de nødvendige investeringer, da mærket skiftede til en helelektrisk lineup. GM har allerede brugt 274 millioner dollars på at reducere rækken af ​​amerikanske Cadillac-forhandlere.

Josh Sloan, general manager, der fører tilsyn med to Ford-butikker og en Lincoln-butik for Michigans LaFontaine Automotive Group, sagde, at hans virksomhed er parat til at bruge det, der skal til for at skifte til elektriske køretøjer.

“Jeg var overrasket over, at der ikke var højere standarder fra Ford før,” sagde Sloan. “Vi bevæger os ind i det her virkelig hurtigt. Hvis du ikke er all-in, kommer du til at tabe.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.