Jason Hallman, senior manager for Collaborative Safety Research Center ved Toyota Motor North America R&D i Ann Arbor, Mich., studerer data med et mål om at opnå retfærdighed i kollisionstest.

“Når vi taler om styrtsikkerhed i særdeleshed og den forskning, vi laver der, kigger vi på de eksisterende ulykkesdata og forstår hullerne i disse data med hensyn til, hvem der får mest beskyttelse og måske nogle områder, der er muligheder. til fremtidig forbedring,” sagde han.

Hallman, en 10-årig Toyota-veteran med en ph.d. i biomedicinsk teknik fra Marquette University, udførte postdoktoral forskning i skadesbiomekanik ved Medical College of Wisconsin’s afdeling for neurokirurgi. “Jeg søgte specifikt efter en kandidatgrad i biomedicinsk ingeniørvidenskab og kiggede på, hvordan bumpene og kræfterne og accelerationerne … og hvordan det oversættes til deres sandsynlighed for at pådrage sig en bestemt skade,” sagde han.

Mens NHTSA-data viser forskelle i ulykkesudfald for mænd og kvindelige bilister, har det vist sig at være en udfordring at identificere de vigtigste risikofaktorer for skader og dødsfald.

Hallman sagde, at Insurance Institute for Highway Safety, NHTSA og andre “har brugt meget tid på at grave i disse tendenser, især i løbet af de sidste mange år, og fundet nogle interessante ting ud over selv anatomiske eller fysiologiske forskelle mellem mænd og kvinder.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.