Mike Harrington, general manager hos Huntington Beach Chrysler-Dodge-Jeep-Ram i det sydlige Californien, forventede ikke, at Charger-konceptet ville lave meget støj, så han blev overrumplet ved sidste måneds afsløring. Han var svimmel over det og begejstret over, at Dodge bliver elektrisk på sin egen måde.

Harrington sagde, at en kollega, der var usikker på elbiler, fordi han ville savne motorfeedbacken, var begejstret for konceptets knurren.

“Hvis bilen ikke så godt ud, og du bare laver noget lyd på den for at prøve at gøre den cool, køber folk måske ikke ind,” sagde Harrington, “men når bilen ser ud, som den gør, og den kommer ud og du ser den video, og så tænder de den op, jeg tænkte: ‘Ja!’ “

Brian Moody, en administrerende redaktør for Kelley Blue Book og Autotrader, sagde, at Daytona-konceptet lød “super cool”, men han har stadig forbehold. Selvom tilgangen er anderledes, mindede Dodges lyd Moody om, hvad Ford Motor Co. har gjort med den elektriske Mach-E crossover, der pumper kunstige motorlyde ind i kabinen gennem sine højttalere.

“Disse bestræbelser føles noget uægte for mig,” sagde Moody. “Nye hp-krige? Nej. Det er ved at blive de store højttaleres kamp.”

Karl Brauer, executive analytiker hos iSeeCars.com, er en muskelbil-purist, der ejer en Dodge Challenger SRT Demon, den blæsende coupé, der topper 800 hk og satte gang i en debat om, hvorvidt den var sikker for offentlige veje.

Han ved, at EV-mandater har sat Dodge i en akavet position, hvor dagene med “høje hestekræfter skabt af intern forbrænding” nærmer sig en ende og fjerner en af ​​dens styrker. Dodge gør, hvad den kan for at justere, sagde Brauer, og finde et sted i en mere miljøvenlig fremtid.

Brauer sagde, at Dodge har gjort nogle innovative ting med Charger Daytona Concept, såsom eRupt multispeed transmission med elektromekanisk gearskifte. Men han er ikke fan af de noter, som konceptet udgav.

“Hvis de giver mig muligheden for at slå den funktion fra, hvis jeg ikke kan lide den, tror jeg, at det neutraliserer meget af kontroversen,” sagde Brauer. Han håber, at Dodge vil sige: “Hvis du ikke vil gøre det støjende, og du synes, det er fjollet eller fjollet, eller du ikke kan lide lyden eller lydkvaliteten, så sluk det bare.”

Brauer sagde, at han ikke ville blive overrasket over at se andre bilproducenter følge trop med deres egne EV-skrig ned ad linjen.

“Når først hardwaren er der,” sagde Brauer, “vil det være meget nemt at ændre det med forskellige lydtyper, ligesom du kan ændre din ring på din telefon. Jeg ville forvente, at vi vil se en potentiel bred række af lyde, der kommer fra alle producenter – ikke kun Dodge – i de næste par år.”

Stephanie Brinley, en global mobilitetsanalytiker fra S&P, sagde, at potentielle købere, der har et problem med lyden, sandsynligvis ikke er begejstrede for overgangen til elbiler alligevel.

“Det, der er vigtigst, er fokus på at skabe en engagerende, spændende elbil, der fokuserer på de indre reaktioner, som ICE-sportsbiler leverer,” sagde Brinley. “Når vi går over til flere elbiler, vil nogle af disse købere have spændende og engagerende køretøjer, og bilproducenter vil lære at levere det i et nyt format. Dodge Charger Daytona SRT-konceptet er et stort skridt i den retning. … Dette er et klart tegn på, at i det mindste nogle bilproducenter og ingeniører ser på, hvordan man får elbiler til at engagere sig ud over en hurtig 0-60 sprint.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.