Mere end 1.000 fagforeningsmedlemmer kl Stellantis‘støbefabrikken i Kokomo, Ind., gik i strejke lørdag, efter at kontraktforhandlingerne brød sammen, hvilket lagde pres på et nøgleled i bilproducentens produktion af motorer og transmissioner til køretøjer, der sælges i Nordamerika.

Medlemmer af UAW Local 1166 sagde, at virksomheden har frataget dem en “sikker og komfortabel arbejdsplads” ved at forsømme at reparere HVAC-systemer og løse andre sundheds- og sikkerhedsproblemer, ifølge en UAW udmelding. Stellantis hjemmeside sagde, at anlægget er det største trykstøbte anlæg i verden og fremstiller motorer og transmissionsdele.

“Stellantis hævder, at det ikke har penge til at opfylde de basale behov UAW Local 1166 medlemmer, mens det på samme tid tjener rekordoverskud og investerer milliarder i et nyt batterianlæg på den anden side af gaden,” sagde UAWs vicepræsident Cindy Estrada i erklæringen. “Nok er nok.”

Udslaget er et tidligt tegn på spændingen mellem bilproducenter og fagforeningen, da industrien skifter til elektriske køretøjer. Stellantis og Sydkoreas Samsung SDI Co. annoncerede i juli, at de er investerer 2,5 mia at bygge et batterianlæg i Kokomo. Fagforeningen er bekymret for at beskytte arbejdspladser på fabrikker med dele til forbrændingsmotorer og ønsker at sikre, at arbejdere, der laver batterier, har UAW-repræsentation og sammenlignelige lønninger og fordele.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.