GLOBAL PRESSEMEDDELELSE:

12. september 2022

Opladning uden app og kort: BMW Group introducerer Plug & Charge-funktion og er den første producent til at integrere flere ladekontrakter i bilen.

Innovativt tilbud kombinerer praktisk opladning med unik fleksibilitet. Køretøjet autentificerer sig uafhængigt på ladestandere ved hjælp af digitalt lagrede registreringsdata. Tilgængelig fra midten af ​​2023.

München. Med banebrydende innovationer inden for digitale køretøjsfunktioner er BMW Group igen med til at gøre elektrisk mobilitet mere bekvem og attraktiv. Fra midten af ​​2023 vil en Plug&Charge-funktion være tilgængelig i de første BMW-modeller, der gør det muligt for kunderne at oplade strøm på offentlige ladepunkter uden at skulle bruge et ladekort eller app. Autentificeringen, der kræves for at starte opladningsprocessen og for fakturering, udføres automatisk ved hjælp af en dataudveksling mellem køretøjet og ladestationen.

Samtidig udvider BMW Charging sin omfattende portefølje af opladningstjenester med denne funktion, leveret af Digital Charging Solutions GmbH (DCS). Den nye funktionalitet giver også Plug&Charge adgang til IONITY-opladningsnetværket, som er startet af BMW.

Tilbuddet er kendetegnet ved dets unikke fleksibilitet: BMW Group er den første bilproducent, der integrerer en multi-kontrakt funktionalitet i sit Plug&Charge tilbud. Dette giver kunderne mulighed for digitalt at gemme deres nuværende flere ladekontrakter fra mindst fem forskellige udbydere i køretøjet og bruge disse operatørers ladestationer på en særlig bekvem måde. Til dette formål er de nuværende og fremtidige standarder for ISO-15118-2 og ISO 15118-20 blevet integreret.

Opladning nemmere end tankning: Køretøjet autentificerer sig selv.

Plug&Charge er en funktion, der gør opladning af højspændingsbatteriet endnu nemmere end at tanke et konventionelt drevet køretøj. Det eneste, kunden skal gøre, er at tilslutte ladepunktet til ladeporten på sit køretøj – og data vil flyde via ladekablet udover elektricitet. Der er ingen grund til at aktivere energitilførslen ved hjælp af en app eller ladekort. I stedet for autentificerer køretøjet sig uafhængigt ved at overføre kundens kontraktdata. Det betyder, at ved afslutningen af ​​opladningsprocessen faktureres den strøm, der tilføres nettet, også fuldautomatisk.

Yderligere fordele ved dette system: I modsætning til aktivering af opladningsprocessen via app, kræver automatisk godkendelse af køretøjet ikke en onlineforbindelse på opladningsstedet. Dette er især fordelagtigt i underjordiske garager.

Unik fleksibilitet: BMW Charging Account, privat- og firmakontrakter gemmes digitalt.

Tidligere Plug&Charge-løsninger var altid bundet til en enkelt, fast elleverandør. Løsningen, der vil være tilgængelig for BMW-modeller i fremtiden, byder derimod på en unik grad af fleksibilitet. Kunden kan digitalt gemme de individuelle adgangsdata for flere aktuelle multiple opladningskontrakter i køretøjet. Dette giver ham mulighed for at få adgang til både sin BMW Charging Account og andre individuelle kontrakter, mens han er på farten. Eneste forudsætning for dette: De tilsvarende udbydere skal være tilsluttet Hubjects europæiske eRoaming-netværk.

Denne fleksibilitet, realiseret for første gang inden for elektrisk mobilitet, gør opladning af højspændingsbatteriet lettere, især for brugere af firmabiler med elektrificeret drev. Ikke alene kan de bruge BMW Chargings landsdækkende net, men de kan også lige så bekvemt få strøm fra udbydere, som deres arbejdsgiver har indgået en særskilt ladekontrakt med – for eksempel til ladestandere i virksomhedens lokaler. I begge tilfælde skal kunden efter tilslutning af ladekablet kun vælge og bekræfte den tilsvarende kontrakt i den respektive menu i køretøjets operativsystem for at starte opladningsprocessen.

BMW Group vil for første gang demonstrere “Multi Contract Plug&Charge”-funktionen offentligt på Intercharge Network Conference, som finder sted i Berlin fra den 12. september.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.