Michigans guvernør Gretchen Whitmer, Detroit-borgmester Mike Duggan, UAW-præsident Ray Curry, EPA-chef Michael Regan, transportminister Pete Buttigieg og Michigans demokratiske repræsentant Debbie Dingell og senator Debbie Stabenow leverede også bemærkninger.

Biden udråbte sin administrations bestræbelser på at sætte skub i indenlandsk el-produktion, investering og job for at positionere USA som førende og reducere afhængigheden af ​​udenlandske forsyningskæder.

Præsidenten sagde også, at hans administration har godkendt finansiering til 33 stater, plus District of Columbia og Puerto Rico, til at bygge deres egen EV-opladningsinfrastruktur gennem et finansieringsprogram i infrastrukturloven.

“Alt sagt investerer min administration mere end 135 milliarder dollars for at fremme USA’s fremtid for elektriske køretøjer,” sagde Biden. “Vores infrastrukturlov er også med til at gøre det i Amerika og vinde det økonomiske kapløb i det 21. århundrede.”

Dette års nordamerikanske internationale biludstilling i Detroit er den første siden januar 2019 efter aflysninger foranlediget af pandemien i 2020 og 2021. Kun omkring 10 nye køretøjer er planlagt til at blive afsløret, og mange store bilproducenter har valgt at springe det helt over.

Biden vil have batteri-elektriske, plug-in hybrid og brændselsceller til at udgøre 50 procent af alle køretøjer, der sælges i USA inden 2030.

Den føderale regering går foran med et godt eksempel, på vej til at nå et mål om 100 procent nul-emission anskaffelser af lette køretøjer inden 2027, ifølge et faktablad fra Det Hvide Hus.

Siden Biden tiltrådte i januar 2021, har virksomheder investeret næsten 85 milliarder dollars i fremstilling af elbiler, batterier og opladere i USA, ifølge faktaarket. Det inkluderer investeringer fra Ford, GM, Honda og Toyota samt batterileverandører som Panasonic.

Alliance for Automotive Innovation, som repræsenterer de fleste større bilproducenter i USA, siger, at bilindustrien i 2030 vil have investeret en halv billion dollars globalt i elektrificering.

Præsidenten sagde, at den nyligt underskrevne Inflation Reduction Act også vil hjælpe med at fremme adoption af elbiler ved at gøre nye og brugte elbiler mere overkommelige.

Loven forlænger skattefradraget på $7.500 for forbrugere, der køber nye elbiler, men tilføjer nye begrænsninger for slutmontering, mærkatpris, køberindkomst plus batterikomponent og kritiske mineralkilder.

Det skaber også en ny skattefradrag på op til $4.000 for kvalificerede forbrugere, der køber brugte elbiler, der koster mindre end $25.000.

På udbudssiden inkluderer loven en investeringsskattefradrag på 10 milliarder dollar til at bygge produktionsanlæg til elbiler, 2 milliarder dollar til at ombygge eksisterende anlæg og op til 20 milliarder dollar i lån til at bygge nye el-fabrikker i hele USA

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.