Mens NADA leverede vinterundersøgelsens top 10 afsluttere til Bilnyheder, afviste en talskvinde for foreningen at kommentere processen eller resultaterne. Resultaterne af 2022-sommerundersøgelsen bliver præsenteret for bilproducenter nu og vil sandsynligvis være klar til at dele offentligt i det sene efterår, sagde talskvinden.

Ifølge Hondas talskvinde Jessica Fini er lav produkttilgængelighed den primære årsag til mærkets glidning fra top fem. Forsyningsmangel og logistiske udfordringer har efterladt lagerbeholdningen på rekordlave niveauer med forhandlere, der oplever “utroligt høje omsætningshastigheder,” sagde Fini.

Bill Feinstein, præsident for Planet Honda i Tilton, NH, og general manager for Planet Honda i Union, NJ, samt formand emeritus for Honda National Dealer Advisory Board, var enige.

“Det store problem er produkttilgængelighed,” fortalte Feinstein Bilnyheder. “Honda-forhandlere er vant til at have et meget højere niveau af gennemløb end andre forhandlere.”

Mens Honda typisk er blandt branchens to største mærker med hensyn til gennemstrømning eller årligt salg af nye køretøjer pr. forhandler, “er det tydeligvis blevet påvirket af produkttilgængelighed,” sagde han.

Honda skred fra anden til tredjeplads i den seneste rangering af årlige gennemstrømninger af Automotive News Research & Data Center.

Selvom Honda embedsmænd sagde, at mærket ville omfatte et miljø med lavere lagerbeholdning, og at det er optimalt at opretholde en 30-dages forsyning, er Honda blevet forfulgt af et af de laveste forsyningsniveauer blandt mærker. I slutningen af ​​august sad Hondas dages forsyning af køretøjer fast i enkeltcifrede.

“Der har været en vis tro på, at Honda kan have været mere negativt påvirket og langsommere til at komme sig end nogle andre [manufacturers]”, sagde Feinstein. “Vi har alle mærket presset fra koreanerne, som tydeligvis ikke har haft de samme forsyningskædepåvirkninger, som vi har haft.”

Hyundai Motor Group, som omfatter mærkerne Hyundai, Kia og Genesis, viser tegn på bedring. Hyundai og Kia begrænsede fem måneders salgsfald med tocifrede stigninger i august. Randy Parker, administrerende direktør for Hyundai Motor America, sagde, at lagerbeholdningen forbedres, og han forventer, at fabrikkens produktion vil stige med 30 til 35 procent i andet halvår af året, hvilket vil hjælpe med at genopbygge forhandlernes lagre. Genesis satte en augustrekord med 5.102 solgte køretøjer på en fortsat stærk efterspørgsel efter crossovers.

Feinstein sagde, at han anser Hondas faldende markedsandel for at være en bekymring. “Det er foruroligende for detailhandlere, for i sidste ende er vi alle konkurrencedygtige, og vi vil gerne vinde,” sagde han.

Honda arbejder på at imødekomme udfordringerne inden for dens kontrol, sagde Fini, herunder “forsøger at give bedre synlighed på, hvad vi er i stand til at producere.”

Mens Feinstein kaldte Hondas kommunikation ligefrem, sagde han, at gennemsigtighed kunne være en grund til, at mærket tager varme fra forhandlerne. Men gennemsigtighed er bedre end at male et mere rosenrødt billede, tilføjede han.

“Mange af disse problemer er ikke inden for Hondas kontrol. Det kræver kun en, to eller tre leverandører at have et problem med at tage vores produktionslinje ud,” sagde Feinstein. Han bemærkede, at Hondas Kina-forsyningskæde har været problematisk, da denne region har gennemgået så mange pandemi-relaterede nedlukninger.

NADAs sommer holdningsundersøgelse kunne give lignende resultater for Honda.

“Jeg ved, at Honda har taget skridt til at diversificere sin forsyningskæde og bruge alternative leverandører, men det er ikke noget, der bliver løst i løbet af dage, uger eller endda måneder,” sagde Feinstein. “Selvom jeg tror på, at de træffer de rigtige langsigtede beslutninger, kan jeg ikke sige, at det giver os en hel masse kortsigtet lettelse.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.