Jeep-mærket handler ikke om kvalitet alene, men også om en rig historie og solid erfaring i bilindustrien. Wrangler-modellen er designet til at overvinde enhver forhindring. Bilelskere betragter denne legendariske og ikoniske bil som den bedste offroad-jeep. Det er også værd at nævne, at Wrangler er den direkte efterkommer af den legendariske Willys MB-bil.

Lad os i detaljer opdage oprindelsen af ​​Jeep-mærket og gennemgå den mest succesrige Wrangler-model. AutoBidMaster vil guide dig gennem denne fængslende rejse.

Jeep-mærkets oprindelse og historie

Jeep-mærkets oprindelse og historie

Indtil midten af ​​forrige århundrede havde virksomheden Willys-navnet. Og først i 1950 blev Jeep-mærket officielt registreret.

Ifølge en version stammer mærkets navn fra en forkortet version af “general purpose”-sætningen, hvilket betyder, at du kan bruge et køretøj til både hverdags- og terrænkørsel. Der er dog en fortolkning mere. Det siger, at navnet kom fra datidens populære tegneserie, “Jeep Eugene”. Amerikanerne sagde om en person med opfindsomhed: “En rigtig jeep.” Det var også kutyme at tale om imponerende teknologi.

Jeeps historie begynder i midten af ​​30’erne, da den amerikanske hær havde brug for et enkelt og pålideligt køretøj, der kunne overvinde næsten ethvert terrængående miljø. Der blev annonceret en konkurrence, hvor tre producenter deltog: Willys-Overland, American Bantam og Ford Motors. Det første firma modtog en ordre på 1.500 køretøjer, hvorefter Willys blev hovedproducenten af ​​militærkøretøjer.

Efter krigens afslutning måtte Willys-Overland modernisere deres militære modeller til civile køretøjer. Den første sådan konfiguration var Willys CJ-1A fra 1944.

Fra 1953 til 1987 var Willys en del af forskellige virksomheder. Først var det Kaiser. Det nystiftede firma fik navnet Willys-Overland Motors, som derefter blev omdannet til Kaiser Jeep Corporation.

I 1970 blev Kaiser Jeep Corporation solgt til nye ejere-American Motors Corporation (AMC). I løbet af denne tid kom en af ​​de mest ikoniske modeller i historien, Jeep Wagoneer, ind på markedet.

I 1987 lancerede virksomheden en anden ikonisk model – Jeep Wrangler. Dette terrængående køretøj modtog næsten alt det tekniske fyld fra Wagoneeren. Samme år købte Chrysler Corporation AMC Jeep-koncernen sammen med Jeep-mærket ejet af det. Fra det øjeblik til i dag har det været Chryslers ejendom.

Jeep Wrangler-generationerne

Jeep Wrangler-generationerne

For at forstå Jeep-mærkets udviklingshistorie bedre, lad os se over Wranglers generationer.

Jeep Wrangler YJ

Jeep Wrangler YJ

I foråret 1986 blev YJ-seriens bil lanceret, som fik sit nye navn “Wrangler”. Køretøjet er blevet fremstillet siden 1987 på en fabrik i Brampton, Ontario, Canada, og siden 1992 er produktionen flyttet til Toledo, Ohio. Fra tidligere CJ7-seriebiler blev den primært kendetegnet ved rektangulære forlygter, en øget akselafstand, og teknisk set lignede den Wagoneer-konfigurationen mere.

Bilen var udstyret med 2,0, 4,0 og 4,2-liters benzinmotorer og en fem-trins manuel eller tre-trins automatgearkasse. Selvom Wrangler-modellen ikke lignede en rigtig Jeep for ægte Jeep-fans, kom de efterhånden til at elske denne bil, som viste sig at kunne tilpasses sin ejers behov. Producenten tilbød alt, hvad ejerens sjæl kunne ønske sig.

Jeep Wrangler TJ

Jeep Wrangler TJ

Fra 1997 til 2006 fremstillede Chrysler Jeep Wrangler TJ-serien. Den var udstyret med 2,4- og 4,0-liters benzinmotorer, eller en køber kunne få 2,5-liters dieselkonfigurationen. Siden 2003 er Rubicon-modeludgivelsen begyndt, og i 2004 mødte Jeep-fansene Wrangler Unlimited.

TJ høstede positive anmeldelser før dens introduktion i begyndelsen af ​​1996, da Jeep beviste, at den var fast besluttet på at gøre Wrangler mere attraktiv. TJ har vist sig at være ekstremt tilpasningsdygtig til opgraderinger, da en bred vifte af tilbehør og dele allerede produceres af tredjeparter i utallige antal.

Jeep Wrangler JK

Jeep Wrangler JK

I 2007 lancerede Chrysler en ny generation af Jeep Wrangler JK-serien. Producenten tilbød en firedørs for første gang. Den nye model har en stor akselafstand og spor og er udstyret med et aftageligt tag, som er opdelt i tre dele. JK-konfigurationen kan tilbyde en sekstrins manuel gearkasse og en femtrins automatgearkasse med 2,8-liters diesel- eller 3,8-liters benzinmotor.

Jeep Wrangler JK er væsentlig anderledes i komfort sammenlignet med sine forgængere. For det første er der bilens større dimensioner og bæreevne (op til 454 kg, eller omkring 1.000 lb), et øget bagagerum og fire airbags. Bilen er udstyret med skivebremser og ABS med dynamisk stabilisering under kørsel, samt funktionen til at overvåge køretøjets eventuelle væltning. Interiøret er præget af høj komfort.

Jeep Wrangler JL

Jeep Wrangler JL

Den nye Jeep Wrangler dukkede første gang op for offentligheden ved Los Angeles International Auto Show i 2017. Det er ikke svært at skelne JL-seriens nyhed fra dens forgænger. Det har et neoklassisk udseende, der refererer til modellen af ​​Willis fra Anden Verdenskrig. Runde forlygter og elegant eyeliner LED-kørelys fanger opmærksomheden. Kølergrillen er lavet i form af en flerhed af vertikalt orienterede slidser i frontpanelet. En motorkofanger med to runde tågelygter i specielle fordybninger er synlig under den. Generelt har bilen fået en masse behagelige udseendeændringer, men samtidig har den ikke mistet sin mærkeidentitet og er stadig helt genkendelig på vejen.

Den grundlæggende Jeep Wrangler JL-konfiguration er udstyret med en 2,0-liters benzinmotor, der yder 270 hk. Køretøjet har en manuel eller automatisk gearkasse og udelukkende firehjulstræk. På grund af dens funktioner og specifikationer er bilen i stand til at dække de fleste behov hos en potentiel køber.

Hvorfor Jeep Wrangler er blevet så populær

Hvorfor Jeep Wrangler er blevet så populær

Jeep Wrangler opnåede sin høje popularitet og gode ry på grund af en række faktorer, såsom:

  • firehjulstræk;
  • fremragende manøvredygtighed i bakket og bjergrigt terræn;
  • pålidelighed;

Modellen har gennemgået ændringer i fire generationer og er stadig et ikonisk køretøj i dag. Chrysler gennemførte den sidste modernisering af Jeep Wrangler i 2017.

Endnu en faktor, der indikerer Jeep Wranglers popularitet, er de forskellige fangrupper på sociale medier. Blandt de mest populære på Facebook er JEEP WRANGLER JK / JKU, Jeep Wrangler TJ, Jeep salgog Jeep Wrangler JK Dele Køb/Sælg/Byt. Du kan finde en masse billeder, servicetips og anbefalinger eller købe og sælge køretøjet såvel som dets dele.

Vi er sikre på, at nogle interessante fakta om Jeep Wrangler-modellen vil løfte din interesse for dette køretøj og bevise dets kraft. I 2007 erobrede Extreme Events-holdet på to Jeep Wranglers toppen af ​​den højeste vulkan i verden på grænsen mellem Argentina og Chile, Ojos del Salado, som når 6.893 m (22.615 fod). Det var en rekordopstigning i bil. I 2011 blev der sat en Jeep Wrangler passagerkapacitetsrekord i Lodz, Polen – 32 personer.

Til sidst

Som vi opdagede, går Jeep-mærkets historie tilbage til Anden Verdenskrig, og ingen kunne have forestillet sig, at det ville opnå en sådan succes. En af de mest populære Jeep Wrangler-modeller har samlet alle fordelene ved de tidligere konfigurationer, og nu skiller den sig stadig ud med høj kvalitet.

Sammen med det AutoBidMaster har en masse gode og overkommelige Jeep Wrangler-modeller at tilbyde vores kunder. Hvis du ønsker at få en, inviterer vi dig til Tilmeld på vores hjemmeside, giv os en kopi af dit offentligt udstedte id eller pas, læg et depositum, og så kan du deltage i vores online bilauktioner! Du er fri til at kontakte os online i tilfælde af spørgsmål eller bekymringer, eller ringe til os på: +1 (503) 298-4300 (4:00 AM–4:00 PM PST, hverdage).

Følg og like os venligst:

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s);
js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.