I går diskuterede vi forskellene mellem BMW M4 Competition og den helt nye Ford Mustang Dark Horse. Sidstnævnte virker som et meget spændende alternativ til M4 på mange måder, men der var et usædvanligt aspekt af det, der skilte sig ud for mig, et som jeg synes, BMW – og enhver bilproducent – burde kopiere. Det er dens evne til at efterligne 80’ernes Fox-body Mustangs analoge målere i dens digitale måleklynge. Og BMW burde absolut gøre det samme med 3.0 CSL’s målere.

At skabe en digital mimik af gammeldags analoge målere er ikke kun relativt simpelt, det er billigt. Du kan få gratis analoge urskiver til dit Apple Watch. Det er nemt at skabe en digital måler, der efterligner en analog, i biludviklingens verden. Og at gøre det ville ikke kun give BMW-ejere et strejf af nostalgi, men det ville også løse et af BMWs største interiørproblemer, dets lamme digitale målerdesign.

Indrømmet, de nye digitale målere, der følger med iDrive 8, er ikke dårlige, og de er meget bedre end den første generation af Live Cockpit Professional, der kom før. Men ikke dårligt er ikke det samme som godt, og BMWs målere er ikke gode. Faktisk virker BMW hysterisk bagud med tiden sammenlignet med mærker som Audi, Mercedes og endda Cadillac, når det kommer til digital målergrafik og tilpasning. Ikke alene mangler den nye Live Cockpit Professional tilpasningen af ​​andre mærker, den er mindre intuitiv at bruge, og den er mere kedelig at se på. Og prøv ikke engang at sammenligne dem med nyere, techiere mærker som Tesla og Lucid.

BMW i4 M50 18 på 29 830x467BMW i4 M50 18 på 29 830x467
BMWs nuværende digitale urskiver

Men hvis BMW skulle lave en digital genindspilning af de smukke urskiver fra den originale BMW 3.0 CSL, ville fans spise det op. Disse målere er forbløffende enkle analoge urskiver med sorte ansigter, hvide tal og metalliske nåle. De ligner mere dyre ure end bilmålere. Ganske vist er den målerklynge en smule bred og passer måske ikke helt i størrelse i iDrives instrumentpanel. BMW kunne dog blive kreativ med dimensionering og placering.

Selvfølgelig vil du ikke have denne målerindstilling på alle BMW’er, kun de specielle, sporty, som M-biler. Du vil åbenbart ikke have analoge målere på en iX (selvom en EV-omfortolkning af analoge målere kan være pæn). BMW kunne dog også lave standard BMW-målere fra 80’erne og 90’erne til standardbiler som 3-serien og 5-serien. Disse simple, orange-glødende målere, især om natten, er så meget nemmere for øjnene end nutidens massive skærme. Jeg kører dagligt en E90 325i, og dens målere er næsten perfekte og en af ​​mine yndlingsdele i interiøret.

Så BMW har nogle muligheder, som alle absolut ville kunne lade sig gøre, men hvis den trækker en Mustang på sine målere, synes jeg, den skal starte med 3.0 CSL.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.