Moderne BMW’er er chokerende tunge i forhold til deres størrelse og segment. Det er ganske vist ikke helt et BMW-problem, da de fleste mærkers biler bliver tungere og tungere på grund af øget sikkerhed og teknologi, men det er ekstra mærkbart i moderne BMW’er på grund af deres historie med relativt lette biler. For eksempel vejer den nye BMW M2 omkring 3.700 lbs, hvilket er seriøst svineagtigt for en todørs coupé af dens størrelse. Så spørgsmålet opstår: hvorfor er det så forbandet tungt?

Teknologi importeret fra BMW M4

Under prototypekørsel af BMW M2, Autocar fik talt med BMW-ingeniører, som forklarede, hvorfor den var så tung, og svaret er, at BMW valgte at gøre den så tung. Grundlæggende skulle BMW M vælge mellem to muligheder med M2; enten fjerne den så meget som muligt og fjerne noget af dens direkte ydeevne, eller fylde den med den bedste præstationsteknologi, den havde, og gøre den til den højest ydende lille coupé, den nogensinde har lavet. Førstnævnte ville gøre den let og smidig, men måske langsommere end dens konkurrenter, mens sidstnævnte ville gøre den til den ultimative præstationscoupé, men en der ville lide med hensyn til delikatesse og følelse. BMW M valgte det sidste.

Se, meget af M2’ens fundament er faktisk fra BMW M4. Det er derfor, M2 har et så bredt hjulspor, og hvorfor den er så utrolig dygtig. Den nye BMW M4 er en forbløffende præstationsbil, en der føles som en tysk GT-R, men den mangler bestemt lækkerheden og letheden fra ældre M3’ere, fordi den er så tung. Så da BMW plukkede disse M4-dele – ting som underrammer, bærearme, hjulholdere, støddæmpere og fjedre – og derefter fyldte M2’eren, lavede de en utroligt dygtig maskine, bare en der skulle leve med en vægtstraf.

Det, der er chokerende ved dens vægtstraf, er, at der stadig var truffet nogle vægtbesparende foranstaltninger. For eksempel har M2 et kulfibertag og tonsvis af aluminium i affjedringen. Så det er ikke sådan, at BMW bygger den af ​​bly.

For at opveje den vægtstraffe gav BMW den en stor stinkende motor. Dens S58 3,0-liters twin-turbo I6 er fra BMW M4, men den er blevet afstemt til 444 hestekræfter, hvilket er lidt mindre end de 473 hestekræfter i standard M4. Men det er mere end nok til en bil med en akselafstand så kort som M2’s. Og selvom det er tungt for en M2, er 444 hestekræfter i en bil, der vejer 3.700 lbs, stadig ret godt. Plus, der kommer en endnu varmere version, med M4’s basis på 473 hestekræfter. Forhåbentlig taber den også noget.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.