WASHINGTON – I denne uge blev fire føderale agenturer enige om at arbejde kollektivt for at dekarbonisere transportsektoren – landets største kilde til drivhusgasemissioner og en hovedårsag til luftforurening.

EPA- og energi-, transport- og bolig- og byudviklingsafdelingerne underskrev et aftalememorandum om at kombinere indsatsen for at fremme overkommelige lav- og nul-emissionstransportmuligheder for alle amerikanere og støtte præsident Joe Bidens mål om at opnå netto-nul-emissioner i hele økonomien inden 2050.

Agenturerne planlægger at koordinere politikken, mens de arbejder tæt sammen med stater, lokalsamfund, fagforeninger, den private sektor og andre nøgleinteressenter. De har sat mål på højt niveau, såsom at reducere luftforurening, muliggøre en retfærdig overgang til ren transport, sikre indenlandske forsyningskæder, støtte amerikanske job og lede den globale dekarboniseringsindsats.

“En moderniseret transportsektor udstyret med tilgængelige rene energiteknologier er afgørende for at tilbyde pendlingsmuligheder, der er mere overkommelige, mere sikre og producerer mindre forurenende,” sagde energiminister Jennifer Granholm i en erklæring fredag.

Forpligtelsen på tværs af agenturerne “eksemplerer præsident Bidens hele regeringens tilgang til at bringe fordelene ved en dekarboniseret transportsektor direkte til amerikanerne og positionere USA til at være en global leder inden for fremstilling og implementering af ren transport,” tilføjede hun.

Aftalen kræver, at agenturerne inden for 90 dage offentliggør en omfattende plan for dekarbonisering af transportsektoren.

Denne plan vil guide politiske beslutninger såvel som F&U og andre bestræbelser i den offentlige og private sektor, såsom at øge adgangen til rene og overkommelige transportmuligheder, modernisering af nettet for at imødekomme efterspørgslen fra elektriske køretøjer og reduktion af emissioner fra hele transportens livscyklus, herunder emissioner fra byggeri.

Biden satte sidste år et ambitiøst mål for batterielektriske, plug-in hybrider og brændselsceller til at udgøre 50 procent af alle nye køretøjer, der sælges i USA inden 2030. Han underskrev også en bekendtgørelse om at omstille den føderale flåde til nul-emission køretøjer inden 2035.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.