“Jeg tror, ​​at alle nu forstår, at showet ikke er lavet til egoerne fra de øverste ledere af bilindustrien,” sagde Tavares under et virtuelt medie-rundbord under autoudstillingen i sidste uge.

“Alle ser på investeringsafkastet på en mere forretningsorienteret måde, hvilket jeg synes er godt, for hvis vi leder efter et bedre investeringsafkast, giver det mere mening med en mere sparsommelig og mere fokuseret måde at vise produkterne på. og teknologi,” sagde han. En lavere adgangsomkostning “betyder, at folk vil vende tilbage, fordi det giver mening at vende tilbage – sammenlignet med nogle gamle dage, hvor der var spild af ressourcer, der førte til et dårligt investeringsafkast, som derefter åbnede døren for, at nogle mennesker ikke kom fordi det fra deres perspektiv ikke var en god investering.”

Selvom kun fire andre bilproducenter deltog i dette års nordamerikanske internationale biludstilling i Detroit på virksomhedsniveau – General Motors, Ford Motor Co., Toyota Motor Corp. og Subaru, med forhandlere fra mange af de fraværende mærker, der opsatte minimalistiske skærme til at udfylde tomrummet – der er en passion for biler og lastbiler i Detroit, som Tavares siger er givende for Stellantis.

Bilproducenten, dannet af 2021 fusion af Fiat Chrysler Automobiles og PSA Group, tiltrak lange køer for dens ende af kongreshallen til de eventyrlige testbaner, den installerede for at fremhæve væddernes og jeepernes muligheder.

Jeep vakte også opmærksomhed uden for bygningen med en seks-etagers gummiand, der opfordrede besøgende til at promovere mærket med billeder på sociale medier. Det var et nik til et viralt fænomen, hvor Jeep-ejere placerer gummiænder på andre Jeeps, de støder på.

Men selvom der var masser af aktiviteter rettet mod forbrugerne, var showet meget lettere på produktnyheder end tidligere år. Kun en håndfuld køretøjer debuterede, mod 44 i 2019, som var det sidste Detroit-show, før coronavirus-pandemien tvang dens aflysning i 2020 og 2021.

Stellantis viste den sidste iteration af den Hemi-drevne Chrysler 300C sedan og to specialudgaver af plug-in hybriden Jeep Wrangler 4xe og Grand Cherokee 4xe. Den talte om to nye elektriske køretøjer, der vil slutte sig til serien i 2024, Jeep Recon og Grand Wagoneer S, men de blev ikke vist på udstillingsgulvet. I stedet afslørede Jeep dem næsten en uge før begivenheden.

“Ikke mange nyheder her,” sagde Jessica Caldwell, administrerende direktør for indsigt for Edmunds, om Bilnyheder “Daily Drive” podcast. “Jeg tror, ​​de fleste bilproducenter vælger at introducere deres køretøjer ved begivenheder udenfor, og det mangler virkelig pop og overraskelse. Fordi jeg føler, at biludstillingen i Detroit normalt havde en slags overraskelse, som man ikke havde forventet at se.”

Chevrolet introducerede en performance-udgave af Tahoe RST, der får et beskedent løft til hestekræfter og drejningsmoment, men den havde allerede afsløret Equinox EV på CBS’ morgen-tv-show ugen før.

Ford skabte ugens største spektakel ved at afsløre den syvende generation af Mustang. Ford benyttede sig af showets skift fra januar til september og introducerede Mustangen under en klar aftenhimmel på en plads langs Detroit-floden. Virksomheden bad Mustang-ejere om at danne en parade, der slangede sig fra dets Dearborn, Mich., hovedkvarter til downtown Detroit.

“Showet er lavet for at vise, hvad vi har bedst for vores forbrugere, og jeg tror, ​​det er en god ting i slutningen af ​​dagen,” sagde Tavares. “Lad os gøre det for forbrugerne. Lad os gøre det for de besøgende. Lad os ikke bare gøre det for at vise, at vi har en fantastisk stand.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.