WASHINGTON – National Transportation Safety Board opfordrer til, at alle nye køretøjer udstyres med passive alkoholdetektionssystemer, der kan begrænse eller forhindre funktionshæmmede chaufførers betjening af køretøjer, ifølge anbefalinger udgivet tirsdag.

Agenturets anbefalinger følger en undersøgelse af et styrt i 2021 i Avenal, Californien, der dræbte ni mennesker, inklusive syv børn. Ulykken var forårsaget af en påvirket chauffør, der kørte for stærkt, fandt NTSB.

“Teknologi kunne have forhindret dette hjerteskærende styrt – ligesom det kan forhindre de titusindvis af dødsulykker fra hæmmet kørsel og hastighedsrelaterede ulykker, vi ser i USA årligt,” sagde NTSB-formand Jennifer Homendy i en erklæring. “Vi er nødt til at implementere de teknologier, vi har lige her, lige nu, for at redde liv.”

NTSB anbefaler, at NHTSA kræver passive alkoholdetektionssystemer, avancerede førerovervågningssystemer eller en kombination af de to på alle nye køretøjer.

Agenturet anbefaler også at tilskynde bilproducenter og forbrugere til at vedtage intelligente hastighedstilpasningssystemer, der kan forhindre hastighedsrelaterede uheld.

“Vi skal huske, at teknologi kun er en del af løsningen,” sagde Homendy. “For at redde liv på vores veje er vi nødt til at se bredere på hele transportsystemet, som omfatter alt, der kan forhindre et styrt.”

Infrastrukturloven, der blev underskrevet af præsident Joe Biden sidste år, beordrer NHTSA til at udstede en endelig regel inden november 2024, der kræver, at nye køretøjer skal være udstyret med en avanceret teknologi til forebyggelse af spritkørsel og kørsel med nedsat kørsel.

Når reglen er udstedt, vil bilproducenter have to til tre år til at implementere teknologien som standardudstyr i alle nye lette biler og lastbiler.

Senator Mike Rounds, RS.D. – der tidligere søgte at blokere bestemmelsen, før lovforslaget blev vedtaget i november – indførte lovgivning i juli for at ændre loven om infrastrukturinvesteringer og job og omgøre kravet. Rounds’ lovforslag støttes af Sens. Mike Braun, R-Ind., og John Cornyn, R-Texas.

Det fortalte en talskvinde for Cornyn Dallas Morning News i august, at han “er bekymret over, at den føderale regering har en bred, ukontrolleret autoritet til at placere passiv teknologi i køretøjer, der let kan krænke privatlivets fred for lovlydige borgere.”

Alkoholpåvirkede kørselsdødsfald repræsenterer omkring en tredjedel af alle dødsulykker på motorveje i USA hvert år. Ifølge Insurance Institute for Highway Safety, kunne alkohol-detektionssystemer, der forhindrer nedsat kørsel, redde mere end 9.400 liv årligt.

Alliance for Automotive Innovation, en brancheforening, der repræsenterer de fleste større bilproducenter i USA, sagde sidste år, at industrien længe har været forpligtet til at støtte offentlige og private bestræbelser på at håndtere alkohol-hæmmet kørsel.

Industrien har på sin side arbejdet sammen med NHTSA om at udvikle Driver Alcohol Detection System for Safety-teknologien, som har et åndedræts- og berøringsbaseret system til at måle en chaufførs blodalkoholniveau.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.