Chipmaker Nvidia fremviste en højtydende bilcomputer designet til at fremme behandling af underholdning i køretøjer og automatiserede kørefunktioner.

Teknologien blev afsløret tirsdag ved virksomhedens GTC-event i San Jose, Californien. Analytikere siger, at computeren er designet til at holde Nvidia foran rivaliserende Intel og dets Mobileye automotive chip datterselskab.

Nvidias seneste teknologi, kaldet Drive Thor, kan styre automatiseret kørsel, førerassistentsystemer, infotainment, digitale instrumentklynger, passagerovervågning og mere fra en enkelt computer. Dette tillader flere køretøjsfunktioner på et enkelt system-på-chip i stedet for at sprede dem på flere elektroniske styreenheder, hvilket reducerer omkostningerne og strømliner udviklingen.

Drive Thor følger andre Nvidia-teknologiske fremskridt, der debuterede i år, inklusive en grafikbehandlingsenhed kaldet Hopper og en centralbehandlingsenhed kaldet Grace.

“Det, de har gjort med Thor, er at tage Grace og Hopper og sætte dem på en enkelt SOC sammen med næste generations teknologi, som de ikke har detaljeret endnu,” sagde Sam Abuelsamid, analytiker hos Guidehouse Insights.

Drive Thor har en behandlingshastighed på 254 billioner operationer i sekundet, sammenlignet med 176 for Mobileyes seneste IQ Ultra-bilcomputer, sagde Abuelsamid. Qualcomm har endnu ikke annonceret behandlingshastigheden for deres seneste Snapdragon Digital Chassis.

“Jeg forventer, at Qualcomm vil annoncere noget ret hurtigt, og Snapdragon Digital Chassis får sin første produktionsapplikation i år,” sagde Abuelsamid.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.